Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

Biobrændsel kan sagtens følge med moderne industri – Også på en klimavenlig måde

9. nov. 2020 | Indrykket af BG Flux

Er biobrændsel effektivt nok til at opvarme en større erhvervsejendom? Det mener vi, du skal bare finde den rigtige løsning til dine behov.

Del artiklen:

Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken varmekilde, man skal vælge, når man står med en stor erhvervsejendom, som for eksempel et kommercielt landbrug. Varmeløsningen skal være stor og effektiv nok til at dække dine varmebehov, den må helst heller ikke koste alt for meget i indkøb og drift, og med tanke på klimakrisen, må den jo også gerne være bæredygtig. Og så kan det da ikke være baseret på træ, kan det?

Træ som rentabel energikilde

Men det kan det faktisk godt. Fyring med træmateriale kan, i de fleste tilfælde, betyde en besparelse på dine varmeudgifter på helt op til 50 % om året, hvis du sammenligner med olie. Det løber alligevel op i en betragtelig sum, for de flestes vedkommende. Penge, som du i stedet kan investere i andre aspekter i virksomheden. Og så kan fyring med træmateriale sagtens være både effektivt og bæredygtigt. 

De nye kedler er udviklet med et stort fokus på en fuldkommen forbrænding af dit brændselsmateriale. Det betyder, at alle de giftige og skadelige røggasser brændes af i selve forbrændingsprocessen, hvorved du opnår en ren udledning. Det betyder også, at du opnår maksimal ydelse af dit brændsel og derved får en lavere varmeregning, mindre arbejde med påfyldning af brændsel, lavere emissionsværdier og reduceret askeproduktion.

Desuden anvender mange kedler træmateriale, der ellers ville have været betragtet som affaldsprodukt.

600.000 kyllinger fra Thisted varmer sig ved flis

BG Termic Plus har, i samarbejde med Thy VVS, leveret en varmeløsning med fliskedel til en kyllingefarmer ved Thisted. Han var træt af at bruge en masse tid og kræfter på at slås med sin gamle og dårligt fungerende kedel og valgte derfor en fliskedel fra østrigske ETA. Denne løsning kan sagtens varme hans to store kyllingehuse på hver 2000 m2 op, og levere en stabil varme til hans kyllinger hele året igennem. I den branche er det særligt vigtigt med en stabil varmeløsning, da de unge kyllinger er alt for udsatte, hvis fyret pludselig er slukket en hel nat. 

Den valgte ETA-kedel er så effektiv, at farmeren opnår en virkningsgrad på over 95 % af flisens energi-indhold.

Praktisk løsning frigiver mere tid til virksomheden

Ved at vælge en ETA fliskedel har kyllingefarmeren sparet sig selv for en masse arbejde. Udmaderen sørger for at tilføre flis fra lageret til kedlen, og askeudtaget er automatiseret og fragter derfor selv asken ud i en tilstødende container. 

På den måde har farmeren altså intet arbejde med kedlen, men kan derimod koncentrere sig om sine kyllinger og sin sparsomme fritid – i sikker forvisning om, at hans varmeløsning er stabil og ikke forurener omgivelserne. 

Digital styring giver mere frihed

Mange tænker måske, at en varmeløsning, der kører på træmateriale, kræver en konstant tilstedeværelse, men sådan er det ikke længere. De fleste kedler kan efterhånden styres via din pc, tablet eller smartphone. Det betyder også en øget sikkerhed, idet du automatisk vil blive advaret, hvis der er noget galt. Du kan ofte også tilføje andre til styresystemet, sådan at du kan udpege en ”varmepasser” til din varmeløsning, hvis du for eksempel skal ud at rejse. 

Hvis du anskaffer dig en kedel fra ETA hos BG Termic Plus, kan vi for eksempel hjælpe med monitorering af din kedel, når du selv er forhindret. 

Du kan finde mere information om vores udvalg af varmeløsninger på www.termicplus.dk, vores tekniske salgskonsulenter står klar med rådgivning og dimensionering efter dine behov.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter