Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

Klar til vinter?

14. dec. 2020 | Indrykket af STIGA A/S

Sådan forbereder og opbevarer du dine haveredskaber

Del artiklen:

I takt med, at haven køler ned for vinteren, er det nu, du skal begyndte at overveje, hvordan og hvor du vil opbevare dine haveredskaber. Høj luftfugtighed, regn, sne og frost kan nemlig være en meget hårdt omgang for dine haveredskaber og -maskiner.


Kulden og luftfugtigheden er især hårde ved batteridrevne redskaber, som kan gå i stykker, hvis fugt bliver fanget i redskabet. Men benzindrevne havemaskiner er også udsat: Organisk materiale kan oxidere og nedbryde maskinens metaloverflader, og brændstof, som efterlades i motoren, risikerer at nedbryde de mekaniske dele.

Så uanset hvilken type udstyr, du ejer, bør du ikke begå den dyre fejltagelse ikke at rengøre, vedligeholde og opbevare det korrekt. Her er nogle hurtige og enkle tips til at passe på dine redskaber og maskiner i løbet af vinteren:


1. Rengør

  • Brug en grov stålbørste til at skrabe eventuelle græsbelægninger af din plæneklippers metaldele. Hvis der er tale om svært snavs, så klarer en højtryksrenser opgaven hurtigt og sikkert.
  • Gnub forsigtigt rustpletter væk med et stykke sandpapir.
  • Rengør plast- og gummidele med en blød børste dyppet i sæbevand – arbejd i cirkulære bevægelser, og tør derefter delene af med rent, koldt vand.
  • Batteridrevne redskaber bør rengøres med en fugtig klud. Sørg for, at der ikke kommer fugt ned i og omkring batteriåbningen.
  • Tør redskabet, og aftør og polér dernæst metalknivene med en mineralolie (vi anbefaler brug af en STIGA-olie).


2. Vedligehold

  • Hvis du ejer en benzindrevet plæneklipper, bør du lade motoren køre for at forbrænde det brændstof, der måtte være i karburatoren. Alle dine benzindrevne redskaber bør drænes for benzin inden opbevaring. Benzinen kan i stedet opbevares i en benzindunk.
  • Fyld olien op, eller skift den, hvis den ser lidt snusket eller udslidt ud.
  • Udskift eventuelle snavsede luftfiltre.
  • Slib knive og kæder.
  • Ved batteridrevne redskaber bør du fjerne batteriet fra redskabet. Oplad det derefter helt og opbevar det vandret, tørt og ved ca. 15 grader.
  • Tjek kabler og samlinger for korrosion, revner eller løse dele. Hvis du har behov for at udskifte en del, så kan du altid kontakte et af STIGAs mange serviceværksteder. Serviceværkstederne har adgang til reservedelstegninger, og de vil hjælpe dig med at finde den rette reservedel til dit redskab.


3. Opbevar

  • Opbevar dine haveredskaber og -maskiner et tørt, varmt sted, såsom en garage eller et skur. Du skal blot være sikker på, at redskaberne ikke kommer til at stå i vand eller bliver udsat for fugt. Hvis du opbevarer din plæneklipper udendørs, bør du sørge for, at den er overdækket, og at den står på et hævet underlag, så den ikke risikerer at ende med at stå i en vandpyt.
  • Dæk dine havemaskiner med en presenning eller et vandtæt bomuldsovertræk – undgå fugtfangende plastikovertræk. Dine mindre haveredskaber kan opbevares i en kasse eller en opbevaringspose.
  • Pak dine redskabers knive og kæder ind i et gammelt håndklæde. Dette vil sørge for at absorbere enhver fugt og vil samtidig beskytte kniven/kæden mod utilsigtet beskadigelse.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter