Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

Effektiv isolering og dræning med Pordrän holder kælderen tør.

28. feb. 2023 | Indrykket af BG Flux

Mange af vores ældre huse har kældre med kraftige fugtproblemer.

Del artiklen:

Ofte kan disse fugtproblemer i kældre afhjælpes med den rette udvendige drænende kælderisolering.  Et langvarigt fugtproblem kan gøre betydelig skade på kældervæggene og give skimmelsvamp, det er derfor vigtigt at håndtere problemet hurtigt og effektivt. 

Fjerner kondens-dannelse fra væggen og modvirker kuldebro 

Pordrän isolerende drænplader er en særdeles effektiv løsning til håndtering af fugt i kældervæggene. Pladerne består af runde EPS-celleplastkugler, der holdes sammen med en bitumen- og latexbaseret lim. Dette gør pladen meget modstandsdygtig overfor fugt, da materialet ikke optager fugten. Pladen fungerer ved simpelthen at dræne den fugt væk, der skabes omkring kældervæggen, og lede den ned til omfangsdrænet.  

Derudover virker pladen ved at fjerne kondenspunktet fra kældervæggen og ud i pladen, hvorved yderligere fugt holdes væk fra væggen. 

Pordrän-pladen dræner faktisk så effektivt, at et evt. vandtryk fra jorden, vil blive ledt direkte ned til omfangsdrænet, og ikke kunne bevæge sig længere end ca. 1 cm ind i pladen.  

Effektiv isolering holder væggen tør 

Udover de drænende egenskaber har Pordrän-pladen også en god isolerende effekt, hvilket hæver væggens overfladetemperatur. Pordrän-isoleringen hjælper murværket med at tørre ud og holde en stabil temperatur, så du kan renovere kælderen til beboelsesstandard. Det er særligt populært nu om dage at indrette teenager-afdeling, kontor eller gæsteværelser i kælderen og på den måde udnytte alle tilgængelige kvadratmeter i huset. 

Men en sådan renovering kræver, at kælderen er tør og har tilstrækkelig ventilation og opvarmning. Her hjælper Pordrän-pladen ved både at lede fugten væk og isolere væggen. 

En plade med mange formål kræver en håndværker 

Det er ikke kun ved renovering af kældervægge, at Pordrän kommer til sin ret. Pladen anvendes også som et isolerende og kapillarbrydende lag under terrændæk. Dette er særligt godt hvis du bygger nyt eller hvis du renoverer og udgraver kældergulvet. 

En vigtig ting, der altid skal medregnes, når vi snakker udvendig isolering og dræninign er etablering af et ordentligt omfangsdræn, der er installeret efter DS436. 

Etablering af pordränplader som isolering- og dræningslag, samt omfangsdrænet, bør altid udføres af en professionel, for at opnå det bedste resultat. Derudover skal der ofte noget stort maskineri til og en indgående kendskab til arbejde med underliggende jordforhold, for at undgå sætninger i soklen eller lignende. Sørg derfor altid for at alliere dig med en fagmand. 

Populær løsning i Sverige i over 40 år 

I Sverige har Pordrän-pladen, og lignende isolerings- og drænplader, været en veletableret del af byggeri og renovering siden 80’erne. Her anvendes pladerne som fast bestanddel i nybyggeri, tagløsninger og kælderrenovering. Den drænende isoleringsplade er derfor en gennemafprøvet, og veldokumenteret fugtteknisk løsning, som det skandinaviske byggeri har nydt godt af i mange år. 

Kataloger m.v.
Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter