Nyheder

Flyt fyrrummet ind i stuen

19. jan. 2019 | Indrykket af Fritidsmarkedet

Stuepillefyr giver både strålevarme og hygge - og varme til radiatorerne.

Del artiklen:

Når man bor udenfor byen har man ofte ikke adgang til hverken fjernvarme eller naturgas. Det vil sige, at man må ty til egen opvarmning, eksempelvis i form af olie-, halm-, flis- eller pillefyr. Olien er vi heldigvis i fuld gang med at få smidt ud, og rigtig mange er gået over til CO2-neutrale opvarmningsmetoder.

I de sidste mange år er der røget mange pillefyr over disken hos landets forhandlere, hvilket er godt for miljøet. Udfordringen er dog ind imellem, at man jo er nødt til at have et fyrrum, der så stjæler kvadratmeter fra huset.

Fyret ind i stuen

Men hvad nu, hvis man kunne flytte pillefyret ind i stuen?

Det er faktisk, hvad man har gjort hos MGM-Pillefyr i Vildbjerg ved Herning. Her har man taget et populært pillefyr og bygget det om til en version, der kan stå i stuen.

- Det er en MGM Easy Plus i stueversion. Det vil sige, at du har et almindeligt pillefyr med indbygget cirkulationspumpe og det hele. Den er fuldstændig plug-and-play til din centralvarme, og samtidig har du en front ligesom en pilleovn, så du kan sidde i sofaen og nyde flammerne og hyggen fra det CO2-neutrale brændsel, mens du sender varme gennem alle radiatorerne i huset, siger Karsten Jørgensen, indehaver af MGM-Pillefyr.

Det betyder, at det stuevenlige fyr har alle de features, der findes i Easy Plus-modellen som semi-automatisk kedelrens, indbygget lavenergi-cirkulationspumpe, indbygget ekspansionsbeholder og sikkerhedsventil med mere. Forskellen er blot, at den nu har en front, hvor man kan se flammerne som i en pilleovn.

Nok til en kold dag

I toppen af pillefyret er et "skjult" kammer, hvor der er plads til piller nok til opvarmning på en kold dag, og den raslende lyd, vi kender fra traditionelle pillefyr, er erstattet af en lydsvag summen, der en gang imellem forkynder, at der arbejdes med varmen.

- Traditionelle pillefyr er jo isolerede for at holde på energien, men den har vi fjernet her, så fyret også varmer stuen op. Du får både hygge og strålevarme, så der er overhovedet intet spild, siger Karsten Jørgensen.

Stuepillefyret findes i udgaver med 15 og 25 kilowatt, og den største kan opvarme en bolig på tre-fire hundrede kvadratmeter.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame