Nyheder

Vi vil have vindstrøm

19. jan. 2019 | Indrykket af Fritidsmarkedet

Klimaforandringer får danskerne til at vælge vindstrøm.

Del artiklen:

I en tid med klimaforandringer oplever SEF Energi en øget efterspørgsel på vindstrøm fra el-kunder.

- Folk leder efter de små ting i deres hverdag, hvor de kan bidrage til den grønne omstilling, siger kunde- og markedschef i SEF, Claus Holm Andersen, som naturligvis er glad for opmærksomheden på vindstrøm og håber på, at flere vil vælge bæredygtig energi.

Det skriver SEF Energi i en pressemeddelelse, der fremhæver familien Rasmussen i Øster Skerninge på Sydfyn som eksempel. Her bruger de som så mange andre familier rigtig meget strøm i deres hverdag. Udover at være en familie på seks med fire aktive børn, så har de også en virksomhed med økologisk landbrug og en gårdbutik, som kræver en del strøm. Det har fået familien til at tage nogle aktive valg.

- For os er det vigtigt, at den energi vi bruger er så vedvarende og bæredygtig som muligt. I vores hverdag som både familie og virksomhed bruger vi rigtig meget strøm. Og for at kunne se os selv og vores børn i øjnene har vi udskiftet halmfyret med jordvarme, lagt solceller på taget og valgt vindstrøm fra SEF, siger Lise Rasmussen.

Bæredygtig energi

Familien på seks fra Øster Skerninge er ikke ene om at bruge meget strøm i sin hverdag. Tal viser, at vi for hvert år forbruger mere og mere strøm. I løbet af de seneste 10 år er vores strømforbrug som helt almindelige forbrugere og familier steget med to procent, og det, kombineret med klimaforandringer, har øget interessen for alternative strømkilder hos de sydfynske forbrugere. En opmærksomhed de er meget glade for i SEF Energi.

- Klimaforandringerne har sat noget i gang hos forbrugerne. Efter den her meget varme og tørre sommer er det gået op for mange, at klimaforandringerne er en realitet - at vi alle må gøre noget. 
Så det er meget tydeligt, at folk leder efter de små ting i deres hverdag, hvor de kan bidrage til den grønne omstilling, siger Claus Holm Andersen.

Mere nysgerrighed

Udover en stigning i antallet af el-kunder, der vælger vindstrøm frem for et helt almindeligt strømprodukt, så oplever den 112 år gamle energivirksomhed på Sydfyn også langt flere henvendelser, snak og nysgerrighed omkring bæredygtighed og vindenergi.

- Bæredygtig energi er blandt vores højeste prioriteter, så vi er meget glade for, at der er fokus på det hos vores kunder også. Vi har jo helt almindelige kunder i vores repræsentantskab, og de nævner lige præcis den her tendens, siger Claus Holm Andersen.
- Mange er nok slet ikke klar over, at vi ejer vores egne vindmøller, der producerer energi svarende til 50 procent af det sydfynske husstandsforbrug. Mange af vores kunder vælger os, fordi vi er lokale og betyder meget for Sydfyn. Men det er meget vigtigt for os at få kommunikeret ud, at man hos SEF altså både kan købe lokalt og klimavenligt, siger han og fremhæver, at hele 80 pct. af Danmarks el-kunder ikke har taget stilling til, hvilken el-leverandør de handler med.

- Men vi ved også, at dem der har valgt eksempelvis vindstrøm, de føler, at de bidrager med noget positivt og sender et vigtigt signal - ikke bare til os, men også rent politisk og til omverdenen om, at det her er noget, vi skal satse på, og at det er den vej, vi skal gå, siger han .


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame