Nyheder

Kæmpe marked for flydende solcelle-anlæg

19. jan. 2019 | Indrykket af Fritidsmarkedet

Norske Ocean Sun er på vej med store flydende energianlæg.

Del artiklen:

Når talen falder på solceller, tænker de fleste på hustage med solceller eller store solcelleanlæg, der fylder halve marker rundt om i landet. Men i Norge er et firma gået et skridt videre og har udviklet et kæmpe flydende solcelleanlæg, der både kan befinde sig på havet og i søer.

Det er firmaet Ocean Sun, der siden 2014 har forsket i og udviklet de flydende anlæg, der spås en stor fremtid. Ifølge energikonferencen Asia Clean Energy Summit 2017, så åbner den flydende solenergi potentielt for et område på 400.000 kvadratkilometer, hvilket betyder, at energimængden kan løbe op i TW-skalen. (1 Terawatt er lig med 1000 milliarder watt).

Til avisen Ingeniøren siger Arnt Emil Ingulstad fra Ocean Sun, at firmaet for nylig har underskrevet en kontrakt om at bygge et demonstrationsanlæg på Filippinerne.

"Vores flydende solcelleanlæg er konstrueret til at kunne tåle tyfoner, det vil sige vindhastigheder på op mod 275 kilometer i timen. Det er derfor, vi nu får lov til at bygge på Filippinerne, som ligger i tyfonbæltet," siger Arnt Emil Ingulstad til avisen.

Stort potentiale i Asien

Det er ikke tilfældigt, at det er Filippinerne, der udviser interesse for anlægget. For at udnytte solenergien effektivt skal de enorme flydende solceller dels ligge i forbindelse med hav/store vandreservoirer og store energislugende byer, og her har Asien meget at byde på.

Ud over en ny måde at udnytte solenergien på, så kan der også blive tale om et yderst indbringende område. Store solcelleanlæg kræver meget plads, og hvor traditionelle anlæg skal betale for installationsområdet, så er placeringen af et flydende anlæg en helt anden sag.

Vil knuse alle andre

"Den allervigtigste grund til, at flydende solkraftanlæg vil knuse alle andre former for solenergi på pris, er, at man kan undgå lejeomkostningerne på landareal", siger Arnt Emil Ingulstad til Ingeniøren.

Ocean Sun blev grundlagt af Børge Bjørneklett og Øyvind Rohn i 2016, og firmaet har siden 2017 testet et stort anlæg udenfor Bergen. Firmaet er dog ikke alene om produktionen af de flydende energianlæg. I de sidste par år er der dukket yderligere et par norske producenter op, hvilket ikke er så overraskende. Ifølge Ocean Sun viser en undersøgelse af konsulentfirmaet Multiconsult, at offshore-markedet - for solenergi - alene i Sydøstasien er estimeret til en halv TW i årene frem mod 2014.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame