Nyheder

Succes med planter i posten

19. jan. 2019 | Indrykket af Fritidsmarkedet

Jespers Planteskole har satset massivt på salg via nettet, og det har været en klar succes.

Del artiklen:

De senere år har været hårde ved de traditionelle danske havecentre og planteskoler. I takt med at både store og små supermarkeder tog blomster og planter ind i varesortimentet bliver det sværere at få trukket kunderne ud til de professionelle plantecentre.

Det betyder, at der i dag bliver længere og længere mellem de store, grønne udsalgssteder. Men for Jesper Nielsen, ejer af Jespers Planteskole sammen med sønnen Alex, var svaret både nemt og svært. De grønne planter skulle også sælges over nettet.

- For to et halvt år siden startede vi en webshop, som vi i dag sælger rigtigt meget igennem. Vi sælger til hele landet, men især sælger vi en rigtig stor del til Sjælland, fortæller Jesper Nielsen, der i år kan fejre 30 års jubilæum fra adressen på Harrestrupvej i Holstebro.

I dag er firmaet vokset, så det tæller omkring 30 ansatte, og Jespers søn, Alex, er indtrådt i ejerskabet.

Satsede rigtigt

Jesper Nielsen valgte at investere kraftigt i webshoppen, og den har været afgørende for firmaets positive udvikling.

- Vi øger vores omsætning kraftigt i denne tid. Det er webshoppen, der trækker det tunge læs, men det betyder også, at der kommer flere i vores butik. Der er mange, der ser planten på webshoppen, men som også gerne vil se den i virkeligheden. Vi har kunder helt op til Frederikshavn, der kommer kørende for at se nærmere på det, de har fundet på nettet, siger han.

I modsætning til mange af konkurrenterne, så står planteskolen selv for en del af leveringerne. Firmaet råder over tre lastbiler, der triller landet rundt pakket med planter og andet godt til haven. Resten sørger henholdsvis PostNord og fragtmænd for. Og prisen for levering er den samme, hvad enten man bestiller en lille plante eller fem store palmer.

Bredt sortiment

Sortimentet hos Jespers Planteskole, der siden starten i 1988 er vokset, så den i dag er Midt og Vestjyllands største planteskole, er bredt og spænder fra velkendte haveklassikere til eksotiske palmer. Og selv om plantelivet i de danske haver ikke har ændret sig markant over de senere år, så er der dog visse modetendenser.

- Vi sælger meget frugt og bær. Der er en klar trend med, at mange gerne vil producere en del af deres egen husholdning. Køkkenhaver eller højbede begynder at skyde op rundt omkring, siger Jesper Nielsen.

- Men det er typisk små buske og træer. Haverne er generelt meget mindre i dag, så små træer er populære, siger han og tilføjer, at klassikere som roser med duft, samt den farvestrålende Hortensia stadig er meget populære.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame