Værd at vide om at bygge rundbuehal som ridehal
17. dec. 2024 | Indrykket af Future Rundbuehaller
Der er flere ting at være opmærksom på, hvis ønsket er at få bygget en rundbuehal som ridehal.
En rundbuehal fra Future Rundbuehaller kan blandt andet bygges som ridehal.
Inden projektet kan gå i gang, er der dog flere ting at være opmærksom på.
- Det er meget, meget vigtigt, at der fra tidlig start er dialog om den brandtekniske og statiske del, altså hvilken brandklasse og konstruktionsklasse vi arbejder i, fordi kravene er meget, meget forskellige, siger Jannie Bruun fra Future Rundbuehaller.
Sparringspartner hele vejen
Leverandørens rundbuehaller i stål består af præfabrikerede dele, og alt efter størrelse tager hallen typisk under en uge at rejse.
Når man som kunde kontakter Future Rundbuehaller med ønsket om at opføre en rundbuehal som ridehal, er det ifølge halleverandøren vigtigt at få hallens anvendelse og størrelse fastlagt som det første. Det har nemlig betydning for, hvilke krav kunden i sidste ende skal leve op til, når byggeprojektet skal færdigmeldes.
- Det er først ved færdigmelding – når hallen står der – at kunden skal dokumentere de forskellige løsninger på hallen. Hvis byggeriet blev solgt som for eksempel et maskinhus og endte som ridehal, ender man tit og ofte ud i, at byggeriet bliver noget forfærdeligt dyrt noget at få godkendt. Så er det nemmere at være på forkant, kan man sige, siger Jannie Bruun.
Når Future Rundbuehaller giver et tilbud på en rundbuehal, er tegninger af hallen inkluderet. Men kunden skal selv indhente byggetilladelse hos kommunen. Det kan kunden få hjælp til, hvis de vælger at hyre en rådgiver til projektet.
Halleverandøren monterer gerne hallen, men kunden kan også vælge at bygge den selv. Når byggetilladelsen er indhentet, udarbejder Future Rundbuehaller en støbetegning. Denne tegning skal gives videre til en støbemand, som kunden selv hyrer til projektet.
Går byggeriet hen og placerer sig i brand- og/eller konstruktionsklasse 2, skal der tilknyttes én certificeret brandrådgiver og/eller én certificeret statiker.
- Vi bygger haller, der skal leve op til bygningsreglementet hele tiden, men vi er ikke rådgivere. Så det er kundens ansvar at sørge for at oplyse os om de krav, byggeriet skal leve op til. Vi er sparringspartner hele vejen igennem, men det er kundens ansvar at leve op til kravene, siger Jannie Bruun.
Vær opmærksom på kravene
Er kunden det mindste i tvivl, også selvom byggeriet ikke er i brand- og/eller konstruktionsklasse 2, er halleverandørens anbefaling altid at ansætte en rådgiver i byggesager.
- Det vigtigste er, at, inden man påbegynder noget, går i dialog med leverandøren, så man får snakken om tilknytning af rådgiver, og hvad man kan forvente sig i byggesagen, og hvad man selv står med af ansvar, så der ikke er noget at være i tvivl om, når først man er i gang, siger Jannie Bruun.
- Det primære er, at man har styr på, hvilken lovgivning man er omfattet af, som byggeriet skal leve op til, siger hun.
Er ønsket at bygge en rundbuehal som ridehal eller til andre formål er kunder altid velkomne til at kontakte Future Rundbuehaller.