Lyt til artiklen:

Ny aftale mellem FarmDroid og Telenor skal sikre stabil drift

00:00
Hastighed: ???x
03:20

Abonnementsartikel

FarmDroid og deres innovative, fuldautomatiske landbrugsrobot har gjort stort indpas hos landmænd i Danmark og store dele af Europa. Nu skal væksteventyret fortsætte med Telenor som IoT-partner, skriver Telenor i en pressemeddelelse.

Den danske robotvirksomhed FarmDroid med hovedsæde i Vejen leverer fuldautomatiske landbrugsrobotter til landmænd i ti europæiske lande. Robotterne vil fremover bruge Telenors netværk, når de skal luge ukrudt og så nye afgrøder på danske og udenlandske marker.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har over 400 roamingaftaler med andre teleselskaber verden over, så FarmDroids kunder kan være trygge ved, at robotten kan få signal, hvor den har brug for det. Uanset om den skal køre på Lolland eller i Bologna, siger Jan Rasmussen, Head of Solutions House i Telenor.

En grønnere og mere effektiv vej

FarmDroids FD20 er en innovativ markrobot, der automatisk luger og sår uden behov for menneskelig involvering. Robotten er udstyret med solceller og GPS-teknologi, der gør den uhyre præcis. På den måde bidrager den til en grønnere og mere effektiv landbrugsdrift - også for de økologiske landmænd.

Landbrugsrobotten bruger simkort ligesom dem, der sidder i en mobiltelefon, til at sende data fra robotten til landmanden. Landmanden får igennem en app adgang til live-data fra robotten, samt overblik over hvor langt robotten er kommet med enten at så eller luge ukrudt. Derfor er en velfungerende og stabil netværksforbindelse vigtig.

- Vi har valgt Telenor som samarbejdspartner, blandt andet fordi de har stærke roamingaftaler. Dækning og en simpel administration for vores slutkunder er afgørende. Så for os giver det god mening at have én leverandør af simkort frem for at lave aftaler med flere forskellige teleudbydere rundt om i verden. Samtidig sikrer Telenors IoT-produkt os en løsning, der gør, at vi kender vores omkostninger langt bedre på forhånd, fortæller Co-Founder & Chief of Farming Robots, Kristian Vest Warming fra FarmDroid.

Undgår signalforvirring

I for eksempel Italien er mobildatadækningen anderledes end i Danmark, så en landmand kan risikere, at signalet fra et mobilselskab dækker én af hans marker, mens et andet selskab dækker bedre på andre af hans arealer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en af de vigtigste barrierer for, at FarmDroids robot kan fungere optimalt. Men den bekymring kan den enkelte landmand undgå ved, at robotten blot kan roame på det netværk, hvor dækningen er bedst. Det sikrer vi med vores aftaler, siger Jan Rasmussen fra Telenor.Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet.

- Vores mål er at skabe sammenhæng i vores kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur. Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper vi 186 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark er vi ca. 1.200 medarbejdere, har 40 butikker fordelt over hele Danmark og gør hver dag vores yderste for at gøre det nemt for vores kunder at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien.