Ny løvblæser/suger fra Makita omdanner blade til kompost.

Det er det samme hvert år. Forår og sommer byder på masser af græs, der skal slås, og hække, der skal klippes, og efteråret kommer med masser af faldende blade, der samler sig overalt.

Så kan man gribe fat i enten riven eller kosten og komme i gang med arbejdet, eller man kan kaste sig over en løvblæser eller løvsuger.Og her er der godt nyt fra producenten Makita. Firmaet kommer med en nyhed på området, nemlig en kombineret løvsuger/blæser. Der er tale om modellen LXT DUB363ZV, der er beregnet til de mere krævende opgaver.

Den nye blæser/suger kommer med to 18 V LXT-batterier, så man når op på en spænding på 36 V. Maskinen har kulfri motor, og suge/blæse kapaciteten er på 13,4 kubikmeter luft i minuttet. Hertil kommer, at den ifølge producenten er meget lydsvag med et lydeffektivniveau på 94,9 dB(A).

Blade til kompost

Lufthastigheden er variabel mellem 0 og 7.800 omdrejninger, hvilket burde være rigeligt til både have- og parkarbejde.Og hvis nu man tænker: "Hvad pokker skal jeg gøre ved alle bladene, som man suger op i den medfølgende pose", så behøver man ikke bekymre sig. Maskinen er udstyret med kniv, som findeler bladene til kompost, som man så kan bruge et andet sted.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

LXT DUB363ZV leveres med sugesæt og skuldersele, men uden batteri og lader.

rich-media-1
Blæs eller sug - du vælger selv. Pressefoto.