Benett Flishuggere er fremover at finde hos ONJ Tractors i Herning.

Hos ONJ Tractors i Herning har man travlt i disse dage. Firmaet, der blandt andet er kendt for deres populære Dong Feng-traktorer, har endnu engang været på indkøb, og denne gang er det flishuggere, der er blevet føjet til udvalget af maskiner.

- Det starter med, at vi får en henvendelse fra Benett Flishuggere. Ejeren Lars Bendsen ville gerne have firmaet solgt videre, fordi han ville hellige sig nogle andre aktiviteter, fortæller direktør Niels Hareskov Jensen, ONJ Tractors, om overtagelsen, der passer fint ind i firmaets strategi.- Vi ville gerne udvide vores produktsortiment. Vi prøver at dække alt fra ATV, til minilæsser og traktorer, som vi gerne sælger med tilbehør, fortæller han.

Flishuggerne vil stadigvæk blive solgt under navnet Benett, og selv om maskinerne bliver produceret i Kina, så har den tidligere ejer haft en finger med i spillet hele tiden.

- Det, der tiltaler os ved flishuggerne, er, at Lars Bendsen er ingeniør og selv har været med til at udvikle og designe maskinerne i forhold til features og kvalitet. Og han har haft en mand i Kina til hele tiden at kontrollere og foretage løbende ændringer, siger Niels Hareskov Jensen.

rich-media-1
Flishuggeren med anhængertræk er en populær model. Den er lige til at spænde efter en ATV eller havetraktor. Pressefoto.

Lille ændring

Der bliver dog ændret en lille smule ved flishuggerne. Tidligere blev de ofte solgt usamlet, men fremover vil de blive samlet og gjort klar før salg eller leasing.

Flishuggerne kommer i forskellige størrelser, lige fra en lille model med benzinmotor. Den er udstyret med anhængertræk og er beregnet til brug med for eksempel ATV eller havetraktor. De større modeller kommer enten med trepunkts PTO-tilslutning til traktormontering eller egen motor.

- Flishuggerne er både til professionelle og hobbyfolket. Det er egentlig professionelle maskiner, men fordi prisen er så lav, så kan private være med, siger Niels Hareskov Jensen.

Fordelen for ONJ Tractors ved at føje flishuggere til sortimentet er, at firmaet ofte sælger pakkeløsninger, så man eksempelvis køber en Dong Feng-traktor og en anden maskine eller tilbehør fra firmaets udvalg.

Leasing for private

Er man ikke klar til at investere pengene, så er det rent faktisk muligt at lease i stedet for at købe - også selv om man har et hobbylandbrug. Sidste år valgte ONJ Tractors nemlig at indføre mulighed for leasing for private.

- Det vil sige, at også mindre fritidslandbrug kan få plads til dem i budgettet, også dem, der ikke har et stort timebehov. Det skyldes blandt andet, at vi de senere år har set en stigende tendens til, at især fritidslandbrug og små bedrifter kører uden CVR-nummer, fortalte Niels Hareskov Jensen i den forbindelse.Leasingprogrammet er beregnet til hestehold og fritidslandbrug, og det gælder både traktor og redskaber.

- Som regel er det en pakke, vi laver, altså en traktor med redskaber. Vi kan jo koble alt på, fra arm- og fingerklippere, baneplaner, frontlift med klipper til gravearme - og altså nu også flishuggere, siger direktøren.