Salling Traktorservice arbejder med meget andet end traktorer - forretningen har således en stor have-park-afdeling med kunder i både det private og det professionelle segment.

Have-park-maskiner har en fremtrædende plads i butikken hos Salling Traktorservice.

- Husqvarnas have-park-maskiner er en stor artikel for os med mange privatkunder og et godt salg til det professionelle segment som kommuner, kirkegårde, boligforeninger med mere, fortæller indehaver Peter F. Nielsen.

rich-media-1
Indehaver Peter F. Nielsen anser have-park-segmentet for at være et vigtigt forretningsområde i Salling Traktorservice. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Og et stort salg giver også en del arbejde på have-park-værkstedet. Her har der været beskæftiget to svende i en periode med spidsbelastning, og nu er der blevet ansat en lærling.

- Nogle af opgaverne er tidskrævende som for eksempel installation af robotklippere, som er blevet en meget stor artikel - særligt i stedet for de traditionelle walk-behind-plæneklippere, siger Peter F. Nielsen.

rich-media-2
Mange får deres robotplæneklippere efterset og vinteropbevaret hos Salling Traktorservice. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Mange kunder vælger desuden at få deres robotter efterset og vinteropbevaret hos Sallling Traktorservice.

El-maskiner

De senere år har El-drevne maskiner vundet stor udbredelse, og Salling Traktorservice har fået stor succes med at have en del batteriredskaber hjemme til demo-formål.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De eldrevne maskiner er blevet meget udbredte, selvom de er dyrere i anskaffelse. Der skal regnes på en anden måde, for økonomien er anderledes end den er for benzinmaskiner. El-maskinerne er billigere i længden, og de bliver også relativt billigere, jo flere man anskaffer sig, fordi man så har batterier og oplader, siger Søren Goul, der er sælger af have-park-maskiner hos Salling Traktorservice.

Han tilføjer, at batterimaskinerne desuden er billigere i brug, fordi der også er mindre service på dem. Ifølge Søren Goul har mange kunder stadig en del fordomme om el-redskaber, og han lægger derfor vægt på, at de får mulighed for at opleve dem i brug.

rich-media-3
Have-park-mekaniker lars Møller har travlt og har i perioder haft assistance fra en anden mekaniker, og han har fået en lærling på værkstedet. Foto: Rasmus Dalsgaard.

- Vi mener, at det er vigtigt, at folk har mulighed for at have redskaberne i hånden, og folk bliver generelt meget overraskede, når de prøver batteriredskaberne, siger Søren Goul.

Skepsis

Han møder stadig mange, der bekymrer sig om, hvorvidt batteriredskaberne er stærke nok.

- Men det er de til fulde, siger Søren Goul.

Og han tilføjer, at accelerationen er endnu vildere på batterimaskinerne end på benzinmaskinerne.

Søren Goul fortæller, at for eksempel batterimotorsavene i begyndelsen matchede modeller med benzinmotorer på 20-25 kubikcentimeter, men i dag matcher de let save med 40 kubikcentimeter.

rich-media-4
Butikken rummer næsten alt, hvad både den private og den professionelle have-park-kunde efterspørger. Foto: Rasmus Dalsgaard.