Otto Jensen har åbnet Danmarks mindste - og måske eneste - museum for malkemaskiner.

Uanset om du mangler en enkelt skrue, en kost, en skovl, spade eller en specialdims til din gamle malkemaskine, så er der et sted, du kan henvende dig og regne med at kunne få det nødvendige: Det er hos E. Jensens Landbrugsartikler i Stenstrup på Fyn.

Her huserer 74-årige Otto Jensen i en forretning, der er lige så rig på landbrugsartikler, som Otto Jensens ejendom er det på resultaterne af et langt livs interesse for landbrugsmaskiner.

- I 1986 startede jeg en landsbrugsforretning, hvor jeg kørte rundt og solgte kemikalier til landbruget samt ting som koste, skovle og grebe og så videre. Og så udviklede det sig hurtigt til, at jeg begyndte at handle med dele til malkemaskiner, fortæller Otto Jensen, der hurtigt fik fat i kunder på hele Fyn, Tåsinge og Langeland.

Op til 70 ture om ugen

Den gode kundekreds fik han ikke af at sætte sig ned og vente på kunderne. Tværtimod. Otto Jensen kørte hver eneste dag lange landevejsture til kunder, hvor han dels afleverede bestilte varer og så igen fik ordrer med hjem.

- Jeg var gerne afsted til omkring 60 til 70 kunder om ugen. Det gjorde jeg i 25 år, siger Otto Jensen, som efter 25 år stoppede de mange ture og i stedet koncentrerede sig om forretningen - sammen med sin kone, Else.

rich-media-1
Otto Jensen startede forretningen med landbrugsartikler i 1968. Foto: Bo Andersen.

Og butikken bærer tydeligt præg af mange års handel med varer. Lokalerne bugner af nye og gamle ting, lige fra plove, harver, trækventiler, bolte, patgummi, køkkenruller, toiletpapir og foder til hønsene samt motorsave. Alt hvad man har brug for på landet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der findes ikke mange af den her slags butikker tilbage. Jeg har alt det, andre ikke lige har, og hvis ikke jeg har det, så ved jeg, hvor jeg kan skaffe det. Det er min styrke.

rich-media-2
Et lille udsnit af de mange malkemaskiner. Foto: Bo Andersen.

Museum for malkemaskiner

Otto Jensens interesse for især landbruget har nu ført til åbningen af Danmarks mindste - og måske eneste - museum for malkemaskiner.

- Jeg har altid haft en samlermani, og da jeg så startede på malkemaskinerne, begyndte jeg at købe eller få foræret gamle malkemaskiner, fordi folk vidste, at jeg samlede på dem. Nu er det endt med, at jeg har så stor en samling, at den ikke længere kan være i butikken, så jeg har investeret i en turistbus, og den har jeg så indrettet som et museum. Jeg har allerede fyldt bussen op, så det kan være, at jeg kommer til at anskaffe mig en mere, siger Otto Jensen med et stort grin.

- Der er for eksempel 30 vakuumpumper af forskellig slags. Der er hele malkemaskiner, der er vaskevogne, og der er gamle kondensbeholdere. Simpelthen alt, hvad der hører til malkemaskiner.

Alt om landbrug

Det er ikke kun den store bus, der er fyldt med landbrugsredskaber. Rundt om på ejendommen står den ene maskine efter den anden. Nogle er synlige, andre er pakket væk i forskellige bygninger.

- Jeg samler på alt, der har med landbruget at gøre. Gammelt værktøj, motorsave, og så har jeg gamle landbrugsmaskiner. For eksempel har jeg 25 traktorplove, mejetærskere, jeg har syv roeoptagere, aflæsservogne og gamle frugtsprøjter, opremser Otto Jensen, mens han viser rundt på ejendommen.

Ud over det store antal maskiner, kan man også støde på et gammelt savværk, som selvfølgelig virker ganske glimrende.

Planen var, at Otto Jensen den 24. maj ville afholde Årets Skovdag, men lige nu er det uvist, om arrangementet kan afvikles på grund af coronakrisen. Det er hensigten, at interesserede kan komme og se maskinerne og ikke mindst savværket i fuld sving. Men skulle det ikke ske, så er der stadig mulighed for at få indblik i det lille malkemaskinemuseum og meget andet.

- Folk bare ringe og lave en aftale, så åbner vi dørene, siger Otto Jensen.

rich-media-3
Selvfølgelig er der også masser af veterantraktorer på ejendommen. Foto: Bo Andersen.