I teorien kan dine gæster "smitte" dit hus med skimmelsvamp, men også store temperaturskift ved mange besøgende øger risikoen.

Rent hypotetisk kan en masse gæster godt være med til at forårsage, at du bliver plaget af skimmelsvamp i dit hus. Men sandsynligheden er ikke ret stor.

Sådan lyder svaret i Jyllands-Posten på læserspørgsmålet "Kan gæster give skimmelsvamp i din bolig?".

Har dine gæster selv problemer med skimmelsvamp i deres hus, kan de have svampesporer i tøjet. I helt ekstreme tilfælde kan det være med til at fremme processen med dannelse af skimmelsvamp i dit hjem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men i så fald skal alle betingelser for et dårligt indeklima være til stede i forvejen, for at gæsterne kan "smitte" dit hus med skimmelsvamp - så det er mere en teoretisk mulighed end noget, du skal frygte.

Gæster påvirker indeklimaet

Med gæster følger dog en anden - og mere sandsynlig - risiko. En aften med mange gæster i dit hjem får som regel temperaturen i din stue til at stige betydeligt. Jo flere mennesker, jo højere luftfugtighed.

Hvis der for eksempel er 28 grader i stuen om aftenen, når gæsterne er gået, og du er på vej i seng i et dejligt køligt soveværelse, vil den varme luft fra stuen vandre ind i dit soveværelse.

Her vil der hurtigt blive dannet kondens, fordi varm luft møder kold luft - og netop kondens kan føre til skimmelsvamp.

Du kan selv forbedre indeklimaet ved at undgå at lade vinduerne stå åbne hele dagen, men derimod lufte ud flere gange i kortere tid.

Kilde: Jyllands-Posten og Bolius.dk.