Abonnementsartikel

Ålö AB, en af verdens førende producenter af landbrugsmaskiner, lancerer nu den nye Quicke Q-serie, der er en komplet ny og unik generation af frontlæssere.

Med introduktionen af den nye Q-serie har firmaet også lanceret en digital platform til deres frontlæssere Q-companion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en alt-i-én digital løsning til læsserhåndtering. Det nye supportsystem understøtter brugen af de nye frontlæssere ved at benytte sensor-teknologi.

Nogle af de vigtigste elementer i den nye Q-serie er blandt andet forlænget levetid, støbte armender, fremragende udsyn, hurtig respons og fuldt integreret sensorteknologi.

En del af det nye system er Q-companion, et fuldt integreret digitalt support system til frontlæsseren. Den har blandt andet integreret vejesystem, positionskontrol og påmindelser for vedligeholdelse af frontlæsseren.

Fuld kontrol

Ifølge en pressemeddelelse Ålö AB giver Q-companion landmanden fuld kontrol over læsserarbejdet. Via en skærm, der er monteret inde i traktorens førerhus, kan brugeren overvåge redskabernes vinkel og højde. Skærmen meddeler også, hvor meget løftekraft der er tilbage, og hvor meget vægt, der er læsset. Desuden fortæller systemet, når det er tid til vedligeholdelse af frontlæsseren, baseret på faktiske forbrug af læssetimer.

Betjeningen af Q-companion sker ved hjælp af skærmen og guidede instruktioner, så brugeren har mulighed for hurtigt at lære, hvordan man får det bedste ud af læsseren.