Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

STIGA introducerer ny, innovativ batteriserie

4. maj. 2021 | Indrykket af STIGA A/S

STIGA har i år valgt at udvide deres sortiment af batteriprodukter med en række nye batteriserier, heriblandt STIGA 700-serien.

Del artiklen:

Havemaskineproducenten STIGA har de sidste par år haft stor succes med deres batteriserie STIGA 500-serien, der benytter STIGAs egen, innovative 48 V batteriteknologi. Derfor har koncernen i år valgt at udvide deres sortiment af batteriprodukter med en række nye batteriserier, heriblandt STIGA 700-serien, som benytter samme batteriteknologi. 


Batteridrevne haveprodukter er på ingen måde nogen ny ting i STIGA. Virksomheden introducerede sin første batteridrevne plæneklipper tilbage i 1995, og siden er virksomhedens fokus på batteridrevne plæneklippere og redskaber kun blevet større. Virksomheden kunne i 2019 derfor introducere deres mest banebrydende batteriserie til dato, STIGA 500-serien. I år tager virksomheden skridtet videre og introducerer hele tre nye batteriserier, der hver især henvender sig til forskellige typer af brugere og haver. I mellemsegmentet finder man batteriserien, STIGA 700-serien, der henvender sig til de mere erfarne haveejere med mellemstore haver. Serien består af både plæneklippere og håndholdte redskaber.

I plæneklipperne arbejder to batterier som ét – de arbejder synkroniseret og balancerer automatisk energiforbruget. Dette medfører, at batterierne er i stand til at afgive mere energi og i længere tid. De samme batterier kan bruges enkeltvis til de håndholdte redskaber. Det betyder, at redskaberne forbliver lette i vægt og samtidig er sikret den nødvendige kraft.


Et bredt og alsidigt produktudvalg

Fremragende ydeevne og brugervenlighed – haveejere med høje krav til effektiv batterikraft og formidabel brugervenlighed vil kunne finde deres personlige favorit i plæneklippersortimentet, der indeholder fire Combi- og tre Multiclip-plæneklippere. Alle modellerne har fuldt integreret kulfri, elektrisk transmission, der er uafhængig af motoren, og som fungerer uden drivremme. Dette sikrer mindre slitage og mindre energiforbrug. Med klippebredder på op til 51 cm sikrer plæneklipperne en hurtig og effektiv plæneklipning, mens kørehastigheden kan justeres elektrisk fra 2,5 til 5 km/t, så den passer til brugerens gangtempo. Det integrerede betjeningspanel på styret giver information om batteriniveauet og gør det muligt at justere kørehastigheden samt aktivere eco-mode. Ved eco-mode reduceres omdrejningerne, så arbejdstiden på batteriet forlænges. Denne funktion kan med fordel bruges, hvor græsset ikke er så højt.

Lige meget om fokus er på plænepleje eller andet havearbejde møder STIGA alle behov med den sammenhængende 700-serie. Brugerne kan anvende de samme batterier til både de batteridrevne plæneklippere og de seks håndholdte redskaber i serien, som udgøres af to buskryddere, en hækkeklipper, en løvblæser, en stanghækkeklipper og en stangsav. Alle redskaberne er lavet af højkvalitetskomponenter og har et lavt støj- og vibrationsniveau samt intuitiv betjening, hvilket gør dem komfortable og lette at anvende.


E-Power 48 V: STIGA tager batteriydeevne til nye højder

STIGA 700-serien benytter den samme type batterier, som allerede kendes fra den populære 500-serie – nemlig STIGA E-Power 48 V batterierne. Det, der er med til at gøre 48 V produkterne så smarte og tilpasningsdygtige, er batteriet og redskabets evne til at genkende hinanden og dele deres data. Denne smarte funktion – designet, udviklet og testet af STIGA – betyder større batterieffektivitet, forlænget arbejdstid og stærk ydelse. 

Batteriernes intelligente batteristyring gør det desuden muligt at bruge batterier af forskellig kapacitet i samme maskine. I plæneklipperne registrerer motoren, hvilke batterier der er sat i maskinen, og mikrochippen i det enkelte batteri synkroniserer så batterierne.

For at sikre, at STIGA E-Power 48 V batterierne er i stand til at drive STIGAs redskaber og maskiner mange år frem i tiden, er disse blevet testet intensivt under virkelighedstro forhold. Industristandardtesten er begrænset til 300 opladninger ved 20 % af den faktiske brugsstrøm. Men disse tal giver ikke det fulde billede af et batteris sundhed. STIGAs ingeniører har derfor udviklet mere krævende testmetoder, der viser, at deres batterier stadig fungerer effektivt efter 600 opladninger. Det svarer til, at en bruger tømmer batteriet og genoplader det to gange om ugen i seks år.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter