Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Skjern leverer 11 UTV'er til Beredskabsstyrelsen

Af Marianne Nørmark -

  • 105618_1

Del artiklen:

Skjern Maskinforretning har netop leveret 11 Polaris Ranger UTV'er til Beredskabsstyrelsen. Vognene skal bruges ved naturbrande og oversvømmelser, hvor andre køretøjer har svært ved at komme frem.

De 11 Polaris Ranger 1000 UTV'er skal benyttes ved Beredskabsstyrelsens seks Beredskabscentre og er en del af Beredskabscentrenes kapaciteter til indsættelse ved naturbrande, oversvømmelser, storme, snekatastrofer og andre svære opgaver.

Torsdag 20. juni kunne Import og Produktansvarlige for Polaris hos Skjern Maskinforretning, Preben Smed, levere 11 Polaris Ranger 1000 cc. med 82 HK på vegne af Skjern Maskinforretning til Beredskabsstyrelsen.

For mange er en ATV/UTV'er bare et sjovt legetøj, men med 4-hjulstræk og evnen til at køre i vand, kan en ATV komme til, hvor de fleste andre køretøjer må give op. Derfor indgår køretøjerne i dag som et praktisk redskab i den daglige drift hos blandt andet både landbrug, militær og Beredskabsstyrelsen.

rich-media-1
Lennart Sørensen, Sektionschef hos Beredskabsstyrelsen, afhentede de 11 UTV?er i Skjern, og han fortæller at styrelsen er glade for Polaris-maskinens lave totalvægt, derudover kan Polaris tilbyde den højeste yde- og lasteevne. Pressefoto.

Voldsomt vejr

I forbindelse med forsvarsforliget, indgået i januar 2018, fik Beredskabsstyrelsen tilført ekstra personel og materiel for blandt andet at imødegå voldsomt vejr. Det ledte til en udbudsrunde, hvor Preben Smed hos Skjern Maskinforretning har arbejdet som tovholder på udbudsprocessen for at sikre at alle krav blev overholdt. Skjern Maskinforretning var så heldige at vinde dette udbud, fortæller Preben Smed.

Lennart Sørensen, Sektionschef hos Beredskabsstyrelsen fortæller, at styrelsen først og fremmest valgte Polaris på grund af maskinens lave totalvægt, derudover kan Polaris tilbyde den højeste yde- og lasteevne.

Hos Beredskabstyrelsen skal UTV'erne blandt andet indsættes ved hedebrande, hvor Beredskabsstyrelsen med varmesøgende droner kan spotte brand som ligger og ulmer under overfladen. Dronen indberetter GPS-koordinater, som UTV'en kan navigere efter og med ladet fuld af brandhæmmende aggregat, kan indsatsen således målrettes. At UTV'erne kan køre op til 60kilomter i timen, mod de gængse 40 kilometer i timen, bliver fremhævet som en stor fordel.

rich-media-2
De 11 UTV´er linet op hos Skjern Maskinforretning lige inden de forlod udstillingen 20. juni. Pressefoto.

Nattekørsel

Hos Skjern Maskinforretning har de stor fokus på at tilpasse maskinerne til kundernes individuelle behov. Derfor har det også været muligt at indfri alle Beredskabsstyrelsens ønsker om specialopbygning, heriblandt gult/blåt blitzlys og varmeanlæg, fortæller Kaj Pedersen, indehaver af Skjern Maskinforretning.

Polaris er verdens førende producent af off-road køretøjer og forsyner blandt andet det amerikanske, svenske, norske og danske militær med køretøjer.

- Kunderne vælger en Polaris, fordi den har lang levetid, holder værdien godt og er let at servicere med dag-til-dag levering af gængse reservedele. De fleste Polaris ATV'er og UTV'er kan indregistreres som traktor skov-landbrug-gartneri eller traktor godstransport, fortæller Preben Smed, Skjern Maskinforretning.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame