Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

Direktøren tager egen medicin

13. apr. 2021 | Indrykket af Nærvarme Danmark A/S

Anders Banke, der er direktør for SEF, er netop blevet kunde nummer 463 i Nærvarme Danmark med et varmepumpe abonnement.

Del artiklen:

Anders Banke, der er direktør for SEF, er netop blevet kunde nummer 463 i Nærvarme Danmark - et datterselskab i SEF koncernen. Nærvarme Danmark leverer opvarmning til boliger gennem varmepumper til hele Danmark.

Nu skal Anders Bankes gasfyr udskiftes med en luft til vand varmepumpe på abonnement. Udskiftningen er tilskyndet af to forskellige tilskudsordninger fra Energistyrelsen, der blev åbnet den 7. april. Der er mulighed for at søge tilskud, der gør det gratis at blive koblet af gasnettet og dermed giver mulighed for at spare 8.000 kr. – så længe der er penge i puljen. Klimaaftalens erklærede mål er, at oliefyr og gasfyr skal udfases og erstattes med mere klimavenlige opvarmningsformer som varmepumper og fjernvarme. De nye tilskud skal være med til at fremme denne udskiftning til blandt andet luft til vand varmepumper.

Tusindvis af danskere har været ved tasterne den 7. april – herunder Anders Banke, der udtaler: ”Jeg har som mange af vores kunder ventet på dette tilskud. Afkobling af gasnettet er en ekstra omkostning på omkring 8.000 kr., der skal oveni investeringen i varmepumpen, og som kun gasfyrsejere pålægges. Det er godt, at der kan fås tilskud for afkoblingsudgiften er ikke fremmende for klimaaftalens målsætninger.”

Der er run på ansøgningerne. Faktisk var der så mange, der søgte om tilskud, at Energistyrelsen var nødt til at lukke puljen efter bare 13 timer. Det skyldes ganske enkelt, at der på dette tidspunkt var indkommet ansøgninger for 250 mio. kr., hvilket er det beløb, der var afsat.

Hele året er der dog altid mulighed for at vælge ”håndværkerfradraget”, der kan give op til omkring 25.000 kr. i fradrag på en komplet luft til vand varmepumpe uanset om man køber eller abonnerer på løsningen. Derudover er der altid en stor rabat at hente på husstandens elforbrug på omkring 1,1 kr. pr. kWh over 4.000 kWh/år, når man installerer en varmepumpe. Glipper et tilskud fra Energistyrelsen, er der altså mulighed for at opnå tilskud gennem håndværkerfradraget og dermed komme billigere til en ny varmekilde til boligen. Med et varmepumpe abonnement, så slipper man også for den store investering, risikoen og alt arbejdet.

Nærvarme Danmark, der blev lanceret i begyndelse af 2019, støtter op bag SEFs vision om at fremme den grønne omstilling og skabe fokus på FNs klimamål. Virksomheden har i dag 22 ansatte på Fyn og kunder i hele Danmark. Der er virkelig noget at komme efter. Et oliefyr udleder ca. fire gange så meget CO2 som en varmepumpe og et gasfyr udleder næsten tre gange så meget. ”Nærvarme Danmark og vores kunder sparer klimaet for omkring 1,3 mio. kg. CO2 årligt med det nuværende antal kunder. Det er noget, der batter, men ambitionerne er meget højere.”, siger Helle Damm-Henrichsen, der er chef for Nærvarme Danmark.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter