Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

Skift over til en varmepumpe og spar 9.675.000 vingummibamser

27. jul. 2022 | Indrykket af Nærvarme Danmark A/S

CO2-beregner konverterer din miljøgevinst ved at skrotte oliefyret eller gasfyret til hverdagsting

Del artiklen:

Hvor meget CO2 sparer du egentlig ved at skifte til en varmepumpe?

Når man skifter et oliefyr ud med en luft til vand varmepumpe, sparer man klimaet for ca. 60.000 kg. CO2 set over varmepumpens forventet levetid på 15 år ifølge Energistyrelsens tal for varmekilders udledning af CO2.

Varmepumperne er således med til at skubbe gang i den grønne omstilling, ved at tilbyde en mere klimavenlig varmeløsning til eksempelvis oliefyr og gasfyr. 

Men hvor meget man bidrager til den grønne omstilling med et skift til en varmepumpe, kan være svært at forholde sig til ud fra sådanne tal. Derfor har Nærvarme Danmark gjort det langt mere relaterbart med deres nye CO2-beregner.


Omregn CO2-besparelser til skøre hverdagsting

Med deres nye CO2-beregner, kan du se din miljøbesparelse blive konverteret til helt almindelige og nogle lidt skøre hverdagsting, når du skifter dit gamle fyr ud med en varmepumpe. 

”Du sparer klimaet for omkring 3.600 kg. CO2-udledning om året. Det er da de færreste, der kan relatere til det. Derfor har vi konverteret det til skøre hverdagsting”, udtaler Per Wulff Petersen fra Nærvarme Danmark A/S, ”Det er nemmere for de fleste at relatere deres CO2-besparelse til hverdagsting - og måske mere tankevækkende”.

Med deres CO2-beregner kan din miljøbesparelse eksempelvis gøres op i restaurantbesøg, bilture eller endda vingummibamser. 

Hvis du eksempelvis har et oliefyr, der bruger omtrent 2400 liter olie årligt i husstanden, så svarer det til en miljøgevinst på ca. 58.050 kg CO2. Dette tal kan konverteres, så det svarer til, at du får en besparelse på 9.675.000 vingummibamser henover varmepumpens levetid på ca. 15 år.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter