Abonnementsartikel

Hvis man er træt af den kedelige husfacade eller bor et sted, hvor det kniber med pladsen til grønne oaser, så har man nu mulighed for at udfolde den grønne skabertrang på en ny måde.

Med Bgreen-it Living Wall fra firmaet Byggros er det muligt at skabe et grønt og frodigt udemiljø under de mest trange pladsforhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser en tendens til, at haverne bliver mindre omkring de store byer. Så i stedet for at fylde den sparsomme plads til randen med planter, kan du lade planterne vokse op af facaden og skabe en lodret grøn oase, siger Torben Hoffmann, som har været med til at planlægge og producere tv-programmerne Hokus Krokus og Ønskehaven på DR og nu er teknisk ansvarlig i Byggros.

Får vand fra tagrenden

BGreen-it Living Wall består af plantemoduler med indbygget vandreservoir og specialblandet substratjord. Vandforsyning udefra behøver man ikke tænke på. BGreen-it Living Wall fungerer nemlig allerbedst, når det får sin vandforsyning via husets tagrender.

Plantemodulerne tilsluttes tagrendens afløb og monteres på muren med et underlag af lægter eller et egnet skinnesystem. Når det regner, sørger tyngdekraften for, at vandet fordeler sig i hele systemet oppefra. En kvadratmeter Living Wall har plads til 45 liter vand og kan typisk klare sig uden yderligere vandtilførsel i mindst 14 dage. Vandtilførslen fra taget betyder, at et systemet tilbageholder vand under kraftige regnskyl og dermed er med til at aflaste kloaksystemet. Desuden bidrager Living Wall positivt til klima og miljø ved, at planterne omdanner CO2 til ilt.

Gør bymiljøer grønnere

- Danskere, der bor i storbyer, er meget positive over for initiativer, der bidrager til at gøre bymiljøer grønnere. Men for eksempel en grøn tagløsning kan være en stor mundfuld for den enkelte husejer eller en mindre andelsboligforening. Med Living Wall har vi skabt en løsning, der gør det muligt for langt flere at komme i gang med at etablere de grønne oaser, som storbyerne har hårdt brug for, siger Torben Hoffmann.