Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

20 år med specialdøre

12. apr. 2021 | Indrykket af Vestdøren Aps

Vestdøren rundende 1. april et skarpt hjørne med produktion af døre og porte til blandt andet landbrugsbygninger, udhuse og baghuse.

Del artiklen:

Ved seneste månedsskifte kunne indehaver Johannes Nielsen og medindehaver Bent Ole Kirk fejre, at det var præcis 20 år siden de stiftede anpartsselskabet Vestdøren, der er hjemhørende lidt syd for Skjern i Vestjylland.

Da begge i begyndelsen var lønmodtagere andre steder, kørte de Vestdøren som et deltidsprojekt de første mange år. Men de senere år har de udelukkende koncentreret sig om produktion og salg af døre efter mål.

- Vi producerer blandt andet stalddøre og porte til dansk landbrug og industri. Det drejer sig især om pladedøre til landbrugets produktionsbygninger med svin og kvæg, hvor vi har vores hoved omsætning. Og så laver vi mange revledøre til udskiftning i bevaringsværdige bygninger, byggepladsdøre/interimsdøre til facadelukning i større projekter samt lette udhusdøre til skure og udhuse, siger Johannes Nielsen.


Nyt marked i byerne

Især revledørene har vist sig som et godt marked.

- Ikke mange laver de klassiske revledøre til staldbygninger i dag. Så der har vi haft vores største omsætning. Men det er ikke kun stalddøre, for gennem årene har vi leveret flere og flere revledøre til storbyerne, hvor der mange steder er gamle baghuse, der trænger til nye døre. Vi har produceret døre til kunder både i København og flere af de andre større byer, fortæller han.

Arbejdsfordelingen i den lille virksomhed er klar: Bent Ole Kirk varetager produktionen mens Johannes Nielsen står for salg og det administrative.

Vores force er kort leveringstid på 1-2 uger

Kort leveringstid

Vestdøren tilbyder også at male dørene, inden de leveres.

- Vores force er kort leveringstid på 1-2 uger. For at kunne leve op til det, er kort afklaringstid nødvendig, og derfor har vi valgt at sælge og levere direkte til forbrugeren – altså montøren af dørene, siger han.


Vestjyske dyder hersker

Vestdøren udspringer af virksomheden Stalddøren Vest, som Johannes Nielsen i et tidligere job havde handlet med flere gange op gennem 90’erne. I 1999 købte han navnet, og ændrede det til Vestdøren, inden han to år senere etablerede anpartsselskabet sammen med Bent Ole Kirk.

- Jeg syntes, at Stalddøren Vest signalerede, at vores produkter udelukkende var til staldbygninger, så derfor ændrede jeg det til Vestdøren, som giver en bredere målgruppe. ”Vest” beholdt jeg for at vise vores tilknytning til Vestjylland med hvad deraf følger af gode dyder som kvalitet og ordholdenhed, forklarer Johannes Nielsen, og tilføjer, at det er dyder som Vestdøren sætter en ære i at efterleve.

Selvom de begge nærmer sig pensionsalderen, er der ikke nu og her planer om at trappe ned.

- Vi ønsker ikke at stoppe nu, for det er en udmærket forretning for os, og vi kan begge lide arbejdet. Men på sigt skal vi naturligvis have fundet en køber til virksomheden, slutter han.


Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter