Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

e-Ride – 100 % batteridrevet, 100 % STIGA

14. jun. 2021 | Indrykket af STIGA A/S

I starten af maj kunne havemaskineproducenten STIGA introducere en af sine mest innovative produktserier til dato: e-Ride.

Del artiklen:

De batteridrevne havetraktorer i den nye e-Ride-serie kombinerer avanceret teknologi med perfekte klipperesultater, hvilket garanterer en fremtidsorienteret og miljøvenlig løsning til plæneklipningen.


STIGA e-Ride er den første generation af batteridrevne havetraktorer, der er designet, udviklet og konstrueret af STIGA. Disse batteridrevne havetraktorer tilbyder den samme ydelse som tilsvarende benzindrevne havetraktorer, men kræver mindre vedligeholdelse. Brugeren skal derfor blot genoplade batteriet, og så er havetraktoren klar til brug!


Sortimentet af e-Ride havetraktorer er opdelt i en 300-serie og en 500-serie, der hver især egner sig til forskellige størrelser af plæner. Hver serie består af to havetraktorer; en med sideudkast og en opsamlingsmodel.

Som en af de førerende producenter af havetraktorer i branchen, har STIGA udnyttet sine mangeårige kundskaber, ekspertise og erfaringer fra haven til at udvikle et sortiment af havetraktorer, som kombinerer STIGAs anerkendte klipperesultater med alle fordelene ved batteridrift. STIGA revolutionerer her havebranchen, da e-Ride er den første batteridrevne havetraktor med opsamler på markedet. Brugerne vil derfor kunne finde en batteridrevet havetraktor i STIGAs e-Ride-sortiment, der matcher deres behov, uanset havestørrelse og foretrukken klippemetode.


STIGA E-Power

e-Ride drives af STIGAs egne E-Power batterier, som er blevet udviklet og testet intensivt af STIGAs ingeniører. Det betyder, at batterierne er testet til at fungere effektivt selv efter 500 af- og opladninger, hvilket gør disse maskiner pålidelige mange år frem i tiden.

De kraftfulde batterimotorer i STIGA e-Ride havetraktorerne gør 500-serien i stand til at vedligeholde plæner på op til 4.000 kvm med opsamlermodellen og 4.500 kvm med sideudkast, mens den mindre 300-serie kan dække plæner på op til 3.000 kvm og 3.500 kvm med henholdsvis opsamling og sideudkast. Den imponerende størrelse på græsarealerne, som e-Ride kan vedligeholde, betyder, at disse havetraktorer nemt vil kunne erstatte brugen af tilsvarende benzindrevne maskiner på de fleste plæner. 


Brugervenlig manøvrering og betjening

STIGAs One Pedal Drive-system gør betjeningen af e-Ride let som aldrig før, da brugeren kun skal bruge én pedal for at accelerere, decelerere og bremse. Parkeringsbremsen aktiveres desuden automatisk, når maskinen står stille, og brugeren behøver derfor ikke at foretage sig yderligere, når maskinen skal parkeres i garagen eller skuret.

For at gøre betjeningen af e-Ride endnu nemmere startes disse maskiner med et tryk på en knap, og takket være de støjreducerende gear og den elektriske transmission sikrer havetraktorerne maksimal komfort under hele arbejdssessionen. Brugeren skal ej heller bekymre sig om remme eller remskiver, der løbende skal udskiftes, da e-Ride er udstyret med to elektriske knivmotorer på hver 1,5 kW, som ikke drives af remme.

Når brugeren er færdig med at arbejde på sin e-Ride er rengøringen af denne også gjort så brugervenlig som overhovedet muligt. Takket være IP65-klassificeringen kombineret med et praktisk vaskelink er det nemt at rengøre klippeaggregatet efter brug, da brugeren ikke skal bekymre sig om, at der siver vand ind til motoren eller det elektriske system.


Komfort i højsædet

Ved e-Ride 500-serien har man taget komforten til nye højder. Disse havetraktorer er udstyret med en række funktioner, som gør dem behagelige at anvende selv i længere tid ad gangen. Havetraktorerne er ud over deres store batterikapacitet udstyret med komforttiltag som eco-mode, fartpilot og muligheden for at bruge en smartphone som et virtuelt instrumentbræt. 

Ved hjælp af det integrerede bluetooth-modul kan maskinerne i e-Ride 500-serien nemt kobles til STIGA-appen, STIGA.GO, på en smartphone. På denne app er det ikke alene muligt at se data fra den seneste arbejdssession og den samlede CO2-besparelse, det er også muligt at anvende smartphonen som et virtuelt instrumentbræt, hvorpå brugeren får de vigtigste informationer omkring den aktuelle klipning. Ved brug af STIGA.GO-appen som virtuelt instrumentbræt kan brugeren blandt andet se:

  • Klippeeffektivitet: Foreslår det bedst mulige forhold mellem kørehastighed og klippehøjde for at forbedre klippeeffektivteten.
  • Klippeareal: Viser hvor meget, der allerede er blevet klippet, samt hvor meget det er muligt at klippe, før batteriet er tomt.
  • Beregnet total arbejdstid.
  • Beregnet batteritid.
  • Kør hjem-funktion: Foreslår, hvornår brugeren bør stoppe sin klipning for at køre hjem ved at holde afstanden mellem den nuværende position og ladestikket op mod det aktuelle batteriniveau.


Fremtiden er batteridrevet

STIGA har i løbet af 2021 lanceret flere nye produkter, hvor det er muligt at se det øgede fokus på fremtidsorienterede, batteridrevne løsninger inden for plæneklipning og havearbejde generelt. Men batteridrevne haveprodukter er på ingen måde nogen ny ting i STIGA. Virksomheden introducerede sin første batteridrevne plæneklipper tilbage i 1995, og siden er virksomhedens fokus på batteridrevne plæneklippere og redskaber kun blevet større. Virksomheden kunne i 2019 derfor introducere deres mest banebrydende batteriserie til dato, STIGA 500-serien. I år tager virksomheden skridtet videre og introducerer ud over e-Ride hele tre nye batteriserier, der hver især henvender sig til forskellige typer af brugere og haver.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter