Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Køb dit eget træ for 20 kroner

Af boa -

Del artiklen:

Nu kan alle donere træer til nye statslige folkeskove.

Borgere og virksomheder får nu mulighed for at donere penge til at plante træer i nye statslige folkeskove. Skovene skal primært beskytte grundvandet og giver samtidig danskerne nye frilufts- og naturoplevelser.

For 20 kroner per træ kan alle nu støtte, at der bliver plantet nye, statslige folkeskove. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har netop indgået et samarbejde med organisationen Growing Trees Network Foundation, der allerede har været med til at etablere folkeskove for en række af landets kommuner.

- Flere virksomheder har efterspurgt muligheden for at donere penge til nye statsskove som del af deres forretningsplan og arbejde med socialt ansvar. Det ønske vil regeringen gerne komme i møde. Growing Trees Network Foundation har allerede vist, at de er dygtige til at skabe lokalt engagement omkring folkeskovene. Det engagement, håber jeg, kan føre til endnu flere naturoplevelser for danskerne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Skal sikre grundvandet

De nye statslige folkeskove skal blandt andet sikre grundvandet i mange år frem. Da de bliver placeret tæt på byer, vil de plantede træer samtidig gøre det nemmere at komme en tur i skoven og få natur- og friluftsoplevelser tæt på hjemmet.

Growing Trees Network Foundation har i en årrække samarbejdet med virksomheder omkring donation af træer til lokale skove, og det er dem, der har taget initiativ til at brede ordningen med folkeskov ud til den statslige skovrejsning.

Den første donation er allerede i hus. Den fynske kistefabrik Tommerup Heilskov har de sidste tre år doneret ét træ per kiste til Growing Trees Network Foundation. De har nu valgt at donere 25.000 træer til de nye statslige folkeskove.

- I de sidste knap 30 år er der rejst ny statslig skov svarende til Samsø. Med samarbejdet med Growing Trees Network Foundation giver vi danskerne mulighed for at være med til at få rejst endnu mere skov, end vi i forvejen gør. Og så kan man tilmed selv besøge den skov, man har doneret et træ til, og samtidig være med til at beskytte vores drikkevand, siger Esben Lunde Larsen.

Flere skove

Donationerne vil være med til at øge de midler, som staten i forvejen har afsat til at rejse ny statsskov. Det betyder, at der kan rejses endnu mere skov fremover.

I første omgang er det muligt at donere træer til statslige folkeskove ved Greve, i Oksbøl på Nordals, i Favrskov og i True ved Aarhus, der alle er placeret over vigtige drikkevandsreserver. Skovrejsningerne sker i samarbejde med lokale kommuner og vandværker.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame