Abonnementsartikel

I pink champagne, på behørig vis, fik en rose sit navn torsdag eftermiddag. Og rosen, der nu er døbt "What a Wonderful World", var ikke set før afsløringen, da klædet blev fjernet, og den endelig kunne beundres af de mange begejstrede fremmødte, der trodsede det øsende regnvejr på Flakhaven i Odense ved åbningen af Odense Blomsterfestival.

Iført en meget smuk kjole fyldt med roser holdt HKH Kronprinsesse Mary en fin tale ved dåben, hvor hun nævnte Gertrude Steins berømte sætning om det helt unikke ved netop roser: "En rose er en rose er en rose". Ved den efterfølgende reception på rådhuset ønskede Kronprinsessen tillykke med den nye rose, til en meget stolt og glad Rosa Eskelund, der har udviklet rosen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke første gang Rosa har den glæde at få navngivet én af hendes roser af Kronprinsessen. Så sent som i juni måned fik en anden af hendes roser nemlig også en royal dåb ved åbningen af CPH Garden, og tilbage i 2012 ved åbningen af selvsamme blomsterfestival i Odense, fik Princess of Infinity ligeledes sit navn af Kronprinsessen.

Hemmelige roser på Fyn

Den nye rose er i al hemmelighed blevet dyrket på en afsides mark på Nordfyn og kun ganske få har haft informationen om, at netop denne skønhed var rosen, som skulle døbes i royalt skær denne torsdag midt i august.

- Jeg var selv i marken den anden dag for at klippe roserne for opsatsen til dåben, og jeg syntes selv, at den også er virkelig god i en vase på grund af den fyldte blomst og lange holdbarhed, fortæller Rosa Eskelund.

- Jeg fik lidt stress, da jeg ankom til marken, for også rådyr elsker roser, men heldigvis var blomsterne kun spist i halvdelen af rækken! Lidt stress skal der vel altid til før et så stort arrangement, siger en glad Rosa.

Rosen er udviklet på Sydfyn i Rosas forædlingsdrivhus og har været ca. 10 år undervejs. Der er tale om en haverose, der vil være i handlen i begrænsede mængder fra november 2017.