Abonnementsartikel

Selv om øen Læsø kun fylder 118 kvadratkilometer i det danske landskab, og selv om der maksimum er 21 kilometer til det fjerneste sted, så skal beboerne som alle andre steder i landet til og fra arbejde hver dag. Og for Michael Rønnest blev svaret på den daglige transport en ATV.

- Jeg havde egentlig en ulovlig scooter før, men så fik jeg på et tidspunkt noget længere til arbejde. Og selv om vi lever på sådan en halvt lovløs ø, så skal man jo alligevel overholde loven, når man skal køre mange kilometer hver dag. Så jeg besluttede mig for, at skifte scooteren ud med noget andet, og det blev så en ATV, siger Michael Rønnest, der trods visse tilvænningsproblemer med skiftet fra to til fire hjul aldrig har fortrudt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Valget af ATV faldt på en 400 cc Arctic Cat med to-hjulstræk, fordi den daglige transport på landevejen blev prioriteret højest.

Det frie ATV-liv

ATV'en er indregistreret som bil, hvilket ifølge gældende regler betyder, at han må køre 80 kilometer i timen.

- Jeg er meget glad for det frie liv, som ATV'en giver. Hvis jeg kommer kørende og pludselig ser en lille vej ind til højre, så kan jeg bare dreje og følge vejen. Det kan jeg godt lide. Det kan man ikke på samme måde i en bil, fortæller den tilfredse ATV-ejer.

Michael Rønnest glæde ved ATV'en kan tydeligt aflæses på ATV'ens kilometertæller, der efter tre år står på imponerende 33.000 kilometer. Det høje kilometertal skyldes ikke mindst, at den daglige transport foregår hele året - sommer som vinter.

- Om vinteren har jeg sådan nogle kolpinhandsker, der beskytter fingrene mod vinden. Så har jeg en termodragt, og det er nok, siger Michael Rønnest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stille tur på stranden

Selv om Arctic Cat'en er købt til at sørge for den daglige transport til arbejdet, så er det ikke de eneste ture, den kører.

- Fordelen er jo, at jeg kan komme alle steder hen. Hvis jeg vil på strandtur, så kan jeg komme hen, hvor andre ikke kan. Jeg kan køre en stille tur på stranden. Og skal jeg på fiskeri, så kan jeg have en balje foran, hvor garnet kan ligge. Den er jo utrolig alsidig, sådan en maskine, siger Michael Rønnest.