Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

33.000 kilometer på tre år

Af Bo Andersen -

  • 100237_1.jpg
  • 100237_2.jpg

Del artiklen:

Michael Rønnest fra Læsø bruger sin ATV til alt - lige fra daglig transport til stille ture på stranden.

Selv om øen Læsø kun fylder 118 kvadratkilometer i det danske landskab, og selv om der maksimum er 21 kilometer til det fjerneste sted, så skal beboerne som alle andre steder i landet til og fra arbejde hver dag. Og for Michael Rønnest blev svaret på den daglige transport en ATV.

- Jeg havde egentlig en ulovlig scooter før, men så fik jeg på et tidspunkt noget længere til arbejde. Og selv om vi lever på sådan en halvt lovløs ø, så skal man jo alligevel overholde loven, når man skal køre mange kilometer hver dag. Så jeg besluttede mig for, at skifte scooteren ud med noget andet, og det blev så en ATV, siger Michael Rønnest, der trods visse tilvænningsproblemer med skiftet fra to til fire hjul aldrig har fortrudt.

Valget af ATV faldt på en 400 cc Arctic Cat med to-hjulstræk, fordi den daglige transport på landevejen blev prioriteret højest.

Det frie ATV-liv

ATV'en er indregistreret som bil, hvilket ifølge gældende regler betyder, at han må køre 80 kilometer i timen.

- Jeg er meget glad for det frie liv, som ATV'en giver. Hvis jeg kommer kørende og pludselig ser en lille vej ind til højre, så kan jeg bare dreje og følge vejen. Det kan jeg godt lide. Det kan man ikke på samme måde i en bil, fortæller den tilfredse ATV-ejer.

Michael Rønnest glæde ved ATV'en kan tydeligt aflæses på ATV'ens kilometertæller, der efter tre år står på imponerende 33.000 kilometer. Det høje kilometertal skyldes ikke mindst, at den daglige transport foregår hele året - sommer som vinter.

- Om vinteren har jeg sådan nogle kolpinhandsker, der beskytter fingrene mod vinden. Så har jeg en termodragt, og det er nok, siger Michael Rønnest.

Stille tur på stranden

Selv om Arctic Cat'en er købt til at sørge for den daglige transport til arbejdet, så er det ikke de eneste ture, den kører.

- Fordelen er jo, at jeg kan komme alle steder hen. Hvis jeg vil på strandtur, så kan jeg komme hen, hvor andre ikke kan. Jeg kan køre en stille tur på stranden. Og skal jeg på fiskeri, så kan jeg have en balje foran, hvor garnet kan ligge. Den er jo utrolig alsidig, sådan en maskine, siger Michael Rønnest.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame