Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

To kompakte traktormodeller

Af boa -

  • 100377_1.jpg
  • 100377_2.jpg
  • 100377_3.jpg

Del artiklen:

Zetor introducerer to mindre traktormodeller til den grønne sektor

Zetor har altid koncentreret sig om landbrugssektoren, men nu vil de vinde markedsandele ved at introducere to mindre traktormodeller, der er målrettet den øvrige grønne sektors mange traktoropgaver.

Producenten kommer nu med modelnavnene Zetor Utilix og Zetor Hortus og leveres med 43 - 67 hk. Utilix får kræfterne fra en Perkins-motor, mens Hortus har en Deutz-motor under motorhjelmen. Kabineforholdene i den rummelige kabine er høj med brugervenlig betjening, og airconditioning er standard på begge modeller for at sikre chaufførerne optimale arbejdsforhold.

Hos den nordiske importør HCP tror Martin Hansen, at Zetors nye modeller vil tage en bid af markedet for kompakttraktorer til den grønne sektor.

- De nye traktorer en robuste, nemme at køre og har høj komfort for klassen - og så har man på en eller anden måde fat i en mere "rigtig" traktor, end nogle af de andre små traktorer på markedet giver fornemmelsen af, siger han.

Zetor Hortus - allrounder

Zetor Hortus leveres i to varianter: HS og CL. Begge er forsynet med en 4-cylindret Deutz-motor med 67 hk og en mekanisk gearkasse med 24 gear frem og 24 bak. Hortus HS har derudover PowerShuttle - et hydraulisk vendegear, der kan betjenes under kørsel.

Tophastigheden er 40 km/h, og sikkerheden er optimeret med blandet andet våde skivebremser. Liften klarer 1.900 kilo, og via to hydraulikpumper leverer Hortus 60 l olie, hvilket giver den forholdsvis lille traktor mulighed for at køre med mange redskaber.

Martin Hansen tror, at kunder med behov for at løse arbejdsopgaver, hvor der er vedvarende belastning på traktoren som for eksempel fræsning og tung transportkørsel, vil vælge traktoren på grund af dens mekaniske transmission, der er mere velegnet til den type opgaver end nogle hydrauliske transmissioner.

Til den grønne plejesektor

Med Utilix-modellerne bevæger Zetor sig ind på et traktormarked til pleje- og anlægsarbejder i den grønne sektor og tager kampen op med en lang række leverandører af kendte og mindre kendte mærker. HCP er imidlertid fortrøstningsfuld ved den udfordring, for de mener at kombinationen af en driftssikker traktor og en velrenommeret leverandør er en tryg pakkeløsning som vil være afgørende for mange kunder.

Zetor Utilix HT 45 (43hk) og Zetor Utilix HT 55 (49hk) er udrustet med en tre-trins hydrostatisk transmission med to gaspedaler og en bremsepedal, hvilket gør den endnu nemmere at manøvre med eksempelvis en frontlæsser eller andre oliedrevne redskaber som en hydraulisk kost eller en græsklipper.

Utilix har to oliepumper der tilsammen leverer et stort flow. Utilix HT 45 leverer 52 l/min. mens Utilix HT 55 stiller 56 l/min til rådighed, når arbejdsopgaverne skal løses. Begge modeller løfter ca. 1.500 kg i liften. Maksimumhastigheden er 30 km/h, og bremsesystemet med våde skivebremser lever op til alle krav om sikker kørsel.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame