Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Firehjulet vinterarbejde

Af Bo Andersen -

  • 102395_1
  • 102395_2

Del artiklen:

En ATV er lige så effektiv om vinteren, som den er resten af året.

De fleste forbinder en ATV med arbejde om forår, sommer og efterår, hvor vejret er rimeligt, og det er til at komme tørskoet rundt. Det betyder imidlertid ikke, at den skal i garage om vinteren. Der er fortsat masser af muligheder med maskinen. Også selv om en ATV per definition er et åbent køretøj, hvor det kan være svært at skjule sig for den danske vinter.

- På den her årstid kan du stadigvæk det hele. Du kan salte, skrabe sne, feje og bruge den til jagt og den slags gøremål. Du kan bruge en markhøvl til at etablere markvej, når den hen over vinteren er blevet kørt op, siger Kristian Jørgensen fra Glamsbjerg Maskincenter og fortsætter.

- Selvfølgelig er der koldt om vinteren, men man kan jo få masser af ekstraudstyr. Man kan jo købe håndtag med varme, man kan købe håndvisirer, eller man kan købe en decideret kåbe, foreslår han.

Og skulle regn eller sne gøre omgivelserne umulige, så er der altid mulighed for at investere i et sæt såkaldte J-Wheelz, som udvider ATV'ens bæreevne, så man kan komme frem i både sne, sump eller mose.

Vinter-rengøring

Selv om en ATV er en forholdsvis åben maskine med synlige dele, så er der ikke den store forskel på sommer og vintervedligehold.

- Hvis ikke man bruger den med salt, så er den hårdfør, så skal man bare behandle den, som man gør resten af året, eksempelvis skylle den af en gang imellem. Men hvis du spreder salt, så er det en god idé at skylle den af efter arbejdet, siger Kristian Jørgensen, der dog understreger, at det ikke skal være med en højtryksrenser.

- Så risikerer man at trykke saltkrystallerne ind i hjørner, kroge og lejer og så videre. Den skal bare skylles over, og så pudses af med lidt olie, så den ikke står og korrigerer, siger han.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame