Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Spind hjulet og spis en orm

Af Jess Ulrik Verge -

  • 105314_1

Del artiklen:

Spillefugle med appetit på insekter kan prøve lykken på Landsskuet i Herning.

En ristet melorm er en af gevinsterne i et lykkehjul, der for første gang vil kunne prøves på Landskuet i Herning fra 4. - 6. juli. En anden gevinst er en græshoppe overtrukket med chokolade.

Opfinderen af lykkehjulet er Mike Erikstrup, der er specialist i spiselige insekter. Han ejer virksomheden Din Insektbutik, der er til stede med en stand. Han glæder sig til at møde gæsterne på Landsskuet og ikke mindst til at se deres reaktioner.

Mike Erikstrup har indtil videre kun afprøvet lykkehjulet på en fødevaremesse. Her var det hans indtryk, at gæsterne syntes det var sjovt.

rich-media-1
Brætspillet "The Big Bug Challenge" kan bruges som festligt indslag eller til undervisning i bæredygtighed. Pressefoto.

- Man får jo mulighed for at få skubbet lidt til sine personlige grænser. Børn er gerne lidt mere åbne over for at spise insekter end voksne, så jeg tænker, at børnene vil finde det sjovt at lokke deres forældre til at dreje hjulet, siger Mike Erikstrup.

For pointen er jo netop, at gevinsten skal spises.

Krydrede insekt-snacks

Er det ikke lige melorme og græshopper, der får mundvandet til at løbe, har insektbutikken andre varer på hylden. For eksempel små larver, fårekyllinger og et udvalg af insekt-snacks med forskellige krydderier. Der er også proteinbarrer, morgen-shots med fårekyllinger og bagværk med insektmel.

Mike Erikstrup begyndte for fem år siden at arbejde med insekter. Det begyndte med foder og har udviklet sig til produktion af insekter som en decideret fødevare.

rich-media-2
Der vil være noget for enhver smag på standen - hvis man altså er til insekter. Pressefoto.

Den 25-årige iværksætters virksomhed holder til i Fødevarepark Skjern Enge, hvor der bliver ristet, tørret og pakket insekter, som bliver brugt i en masse forskellige fødevareprodukter.

Som festligt indslag

Lykkehjulet er i øvrigt en videreudvikling af brætspillet "The Big Bug Challenge", der bruges til undervisning i bæredygtighed på skoler eller sælges som et festligt indslag til dem, der vil have en sjov aften med vennerne.

Selv om Mike Erikstrup er skiftet fra foderinsekter til fødevareinsekter, ser han en lys fremtid for insekter til foderbrug.

- Jeg tror det er på vej frem til for eksempel grise og høns - ikke mindst fordi insekter indeholder fra 45 til 70 procent protein. Særligt velegnede er soldaterfluelarver.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame