Lyt til artiklen:

Beruset pindsvin og killinger i emhætten

00:00
Hastighed: ???x
03:29

Abonnementsartikel

Dyrenes Beskyttelses korps af frivillige har haft travlt med at hjælpe nødstedte dyr i 2023. En gennemgang viser en række sager, som dyreredderne næppe glemmer.

I 2023 hjalp det frivillige beredskab hos Dyrenes Beskyttelse nødlidende eller potentielt forsømte dyr i 29.157 sager. Dette sker på baggrund af knap 145.000 opkald til Dyrenes Vagtcentral 1812. Det er et højt aktivitetsniveau for de frivillige kredsformænd, skytter og schweisshundeførere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løses af frivillige

De forskellige typer af frivillige, løser mange forskellige typer af opgaver.

På baggrund af henvendelser til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, besøger kredsformændene borgere og giver råd og vejledning hvis der er brug for det. I andre tilfælde hjælper de med politianmeldelser eller henter dyr der skal transporteres til internaterne eller vildtplejestationer.

De hjælper både familiedyr og dyr i naturen der har brug for hjælp.

Skytter hjælper til, hvis et dyr bliver påkørt og der er behov for en nødaflivning. Dette sker ofte i samarbejde med schweisshundeførerne, der i samarbejde med deres hunde opsnuser vildt der er løbet fra veje, men stadig er skadede.

I 2023 fik Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 10.585 opkald om påkørte hjorte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud af disse sager er der nogle, som skiller sig betydeligt ud. Her er top ti over vildeste dyreredningshistorier samlet.

Vilde dyreredninger i 2023:

En kredsformand brugte en søndag aften på at afmontere et køkken og brække gulvplader op for at indfange seks kattekillinger, der gemte sig under gulvet. Heldigvis lykkes det og killingerne blev kørt til Nordjyllands dyreinternat.

Højdrægtigt rådyr sad fast i havehegn. Dyret blev befriet og fødte to lam dagen efter.

En kat gemte sig i en opvaskemaskine. Katten blev hentet og kørt på Dyrenes Beskyttelses internat.

Et pindsvin var blevet beruset efter at have ligget foran et lokalt værtshus. Pindsvinet kom på vildtplejestation, hvor det opholdt sig, indtil det var ædru igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En mand smed træskoene og løb efter et påkørt rådyr ind i skoven. Manden indhentede dyret og stod med det 20 minutter, indtil det blev hentet af en dyreredder.

Et kuld kattekillinger havde gemt sig i emhætte. Emhætten måtte afmonteres og skilles ad for at få dem ud.

En flagermus havde forvildet sig ned i vasketøjet ved en familie. Dyreredderen måtte igennem alt det beskidte tøj for at få flagermusen ud.

En blishøne havde fået en fiskekrog ind i det ene næsebor og ud af det andet. Krogen blev fjernet, og fuglen kom i Dyrenes Beskyttelses vildtpleje.

En strudsefugl blev fundet skadet på en flyveplads. Strudsen var af racen nandu og havde store flænger på kroppen. Heldigvis blev fuglen opdaget og kom til dyrlægen, hvorefter den flyttede ind ved en kvinde, som i forvejen havde andre nanduer.