Abonnementsartikel

Geografien fik sig en en gevaldig rundtur, da Jesper Axel Jensen fra firmaet 3rod endelig fandt de flishuggere, han gerne ville sælge i Danmark. firmanavnet 3rod skal nærmest udtales træ-rod, og det var egentlig derfor, at Jesper Axel Jensen var i England. Her henter han nemlig de smalle Predator rodfræsere, han importerer og forhandler. Men da han alligevel var i landet, syntes han lige, at han ville spærge sine engelske samarbejdspartnere, om de ikke havde en flishugger i den gode kvalitetsende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og så var det, at danske Jensen blev sendt over til tyske Jensen, der har produceret flismaskiner siden 1884. Altså i 127 år. Hvem skulle have troet, at man brugte flis for mere end 100 år siden?

Kvalitet har sin pris

Jesper Axel Jensen er begejstret for de solide tyskere.

- Det er fedt at forhandle sådan nogle stærke maskiner, fortæller han med begejstring i stemmen.

Som tidligere anlægsgartner ved Jesper Axel Jensen præcis, hvad der er vigtigt, når man arbejder med flishuggere. Han er derfor også fuldt bevidst om, at han ikke kan levere de billigste maskiner her i kongeriget. Til gengæld synes han, at køberen får mere kvalitet for pengene.

- Der er fint salg i maskinerne. Men det er købere, der går op i kvalitet, der finder pengene frem, siger Jesper Axel Jensen, mens han viser indtrækket på en af de orange grovædere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To knapper til forskel

De nødvendige kræfter leveres af en Kubota dieselmotor. der er brugt i et utal af maskiner verden over på grund af sin pålidelighed og driftsikkerhed. Så det er ikke her, at tyske Jensen adskiller sig.

Alligevel drejer tyske Jensen sine konkurrenter en knap. Eller rettere to, for maskinen styres helt enkelt ved hjælp af to knapper. Den ene får indtrækket til at køre frem eller tilbage. Den anden er en stopknap.

På andre flishuggere skal man som regel bruge begge hænder for at betjene maskinen, så nu håber Jesper Axel Jensen, at brugerne kan se det smarte ved de to knapper.

- Folk er jo meget traditionelle. Mange har jo klaret sig uden knapper i mange år, og så kan det jo være svært at se, hvorfor det her er så smart.

Alligevel har han mærket stor interesse for systemet, så folk er nok ikke så traditionsbundne trods alt. Eller også synes de bare, at det er sjovt at dreje Jensen en knap.