Abonnementsartikel

Som noget helt nyt så etablerer Hjørring Dyrskue i år et udstillingsområde for besøgende, der har speciel interesse i naturoplevelser.

Dyrskuet har dels inviteret foreninger med relation til jagt, fiskeri, hunde, mountainbike, vandreture og lignende, og dels forskellige firmaer, som sælger produkter og udstyr, man anvender, når man er i naturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles udstilling

Planen er at, at de deltagende foreninger laver en stor fælles udstilling bygget op omkring Friluftsrådets kampagne: Oplev mere-Brug naturen, for at vise dyrskuegæ-sterne alle de muligheder og oplevelser som naturen byder på. Firmaer, som sælger produkter og udstyr, man kan bruge i naturen, bliver placeret sådan, at de også er en del af den store fælles udstilling.

- Vi håber på at skabe forståelse og respekt for hinandens interesser i naturen med det nye Outdoor tiltag. Der er stor forskel på, om man bruger naturen til at udfordre sig selv og andre på fx mountainbike, eller om man er mere til ro-lige gåture, fiskeri eller at gå på jagt en tidlig morgen. Vi håber at byde på noget interessant for alle naturelskere ? uanset hvad du foretrækker af na-turoplevelser, lyder det fra Hjørring Dyrskue i en pressemeddelelse.

Blandt de eltagende foreninger er Retriverklubben, Dansk Jægerforbund, Voerå Sportsfiskerforening, Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn, Lystfiskerifor-eningen for Liver Å, Tannisbugt Natur og Vandplejeforening, Natur og Ungdom, Danmarks naturfredningsforening, Hestene i Lysets Land og Medeklubben Skallen. Desuden deltager Hjørring Kommune og Naturmødet.

Af deltagende firmaer kan nævnes Korsholm Jagtrejser, Vildplejeren.dk, Hot Wok, Jagt og Fritid, Uggerby Kanofart og Rickshaws Tours & Travel.