Abonnementsartikel

Når spættede sæler fra Limfjorden svømmer op i Karup Å og Storåen for at søge føde, kan det nemt ske, at sælerne og åens lystfiskere går efter de samme fisk.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen kan godt forstå, at lystfiskere bliver bekymrede, når de ser sæler svømme rundt i de vestjyske åer. Derfor har han bedt Miljøstyrelsen om at indkalde lystfisker- og fritidsfiskerforeninger, Holstebro Kommune og andre interesserede kommuner til møde for at få belyst problemets omfang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommune beder om hjælp

Holstebro Kommune har i et brev bedt ministeren om at hjælpe med at undersøge og belyse konsekvenserne af, at sælerne bevæger sig op i åerne og de deraf afledte effekter på fiskebestandene.

Lyst- og fritidsfiskere kan normalt ikke få tilladelse til at regulere sæler, da de ikke har en såkaldt væsentlig erhvervsmæssig interesse i deres fiskeri. Spættet sæl er beskyttet af EU's habitatdirektiv.

Miljø- og Fødevareministeriet er i øjeblikket ved at se på forvaltningen af sæler. I den forbindelse har ministeren bedt Miljøstyrelsen om også at undersøge, om det vil være muligt at justere på de gældende regler i forhold til regulering.