Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sådan bekæmper du de invasive haveplanter

Af Fritidsmarkedet -

Del artiklen:

Miljøstyrelsen har netop lavet fire nye guides til bekæmpelse og bortskaffelse af fire udbredte invasive plantearter.

Mange danskere er i fuld sving i haverne netop nu, og en af de mange grønne opgaver handler om at holde uønskede planter nede. Nu er der gode råd til dem, som gerne vil bekæmpe invasive haveplanter. Der er fire nye guides, som beskriver hvordan man bedst bekæmper de invasive arter kæmpe bjørneklo, de store pileurter, rynket rose og gyldenris.

De nye guides retter sig ikke nødvendigvis mod planter, som ofte forekommer i haver, men planter der er vidt udbredte i Danmark, og som mange lodsejere kan opleve problemer med. Ud over disse vidt udbredte invasive arter, forekommer der en lang række arter i de danske haver, hvor få af dem potentielt kan blive invasive, og det er derfor vigtigt, at haveplanter altid holdes i haven og ikke spredes til naturen.

Brug genbrugsstationen

- Haveejerne spiller en vigtig rolle i at forebygge spredning af invasive arter fra haverne til naturen. Hvis man vil være helt sikker på, at de invasive planter, man har bekæmpet, ikke spreder sig yderligere, skal planten afleveres i småt brændbart på genbrugsstationen og ikke sammen med det øvrige haveaffald, siger Josefine Møller, biolog i Miljøstyrelsen.

Hun understreger dog, at det altid er vigtigt at forhøre sig hos den lokale genbrugsplads for at få at vide, hvordan man bortskaffer invasive arter i den kommune, man bor i.

- Bekæmpelsen af de invasive planterarter kan være en lang og ressourcekrævende proces, som for mange kan virke uoverskuelig. De nye bekæmpelsesguides giver gode råd og kan være en hjælp i planlægningen af bekæmpelsen, siger Josefine Møller

De fire nye guides bliver delt ud i flere danske havecentre, og de vil også bliver også en del af Miljøstyrelsens stand på Naturmødet i Hirtshals og Kulturnatten i København i år.

Link til guides.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame