Abonnementsartikel

Man tager en MultiOne-minilæsser, monterer en sprøjteunit med tank, pumpe, sprøjtebom, slangerulle og lanse i teleskoparmen, og så har man en fleksibel løsning til arealvedligeholdelse rundt om fabriksanlæg og hoteller, på kirkegårde og mange andre steder, hvor der både skal behandles store flader, og man samtidigt skal helt ind i hjørnerne.

Sådan lyder det begestret i en pressemeddelelse om den populære minilæsser, der nu også er bygget om til at være en sprøjtemaskine.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Systemet med en smidig slangerulle og lanse betyder, at teleskoparmen også kan anvendes til at "sætte" sprøjten tæt på opgaven og for eksempel nå op over en hæk, så der ikke er unødvendige forhindringer, når slangen skal føres frem til arbejdsstedet.

Mest til ukrudt

Sprøjterne anvendes naturligvis mest til traditionel ukrudtsbekæmpelse, men er også effektiv, miljøvenlig (og billig), når der skal bringes gødning ud på plæner og afgrøder. Med flydende gødning i tanken og præcis bomføring kan man gødske lige til kanten. Og hele arealet får samme dosering uanset om det er inde på midten eller ude ved kantstenen.

Flere med kabine

- Hvor det for bare får år siden var højest usædvanligt at se en minilæsser med kabine, siger Tommy Kærgaard fra HCP, der er importør af de blå maskiner.

- Men nu er der flere og flere, der ofrer de relativt få penge ekstra, det koster at få en komfortkabine, når de køber en MultiOne. På gårdene er det stadigvæk et særsyn med kabine, men til boligforeninger, kommunale parkafdelinger etc. er der mange, som vælger kabineløsningen. Det hænger sammen med, at disse kunder anvender minilæsserne som redskabsbærere, og chaufførerne derfor kører mange timer dagligt med f.eks. græspleje, renholdelse eller glatførebekæmpelse, siger han.

Tommy Kærgaard mener, at kabinerne ikke blot giver komfort, men også forøger sikkerheden, for chaufførerne sidder godt beskyttet i en kabine, uanset om de slår græs, klipper hæk eller sprøjter.