Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Juletræets juleaften ligger i august

Af Anders Melchiorsen -

  • 101006_1

Del artiklen:

Langesø Slot er i fuld gang med de sidste forberedelser til årets store messe for producenter af juletræer og pyntegrønt.

I de seneste to måneder har forberedelserne til årets Langesømesse været i gang. I år såvel som sidste år kan de mange gæster se frem til en messedag fyldt med aktiviteter, netværk og oplevelser for størstedelen af den danske branche, der beskæftiger sig med produktion af juletræer og pyntegrønt. Det er 27. gang fagmessen afholdes.

- Vi forventer omkring 3000 deltagere fra både ind- og udland. Udover branchefolk fra Danmark, er der også stor tilstrømning af gæster fra Tyskland, England, Polen og Tjekkiet, siger direktør ved Langesø Slot, Hans Berner.

Messen er spredt ud over et areal på mellem tre-fire hektar og snor sig langs en sti med udstillere på begge sider.

Messe på en dag

En del fagmesser strækker sig over flere dage, men Langesø holder fast i, at messen skal forblive en endagsmesse.

- Det er vigtigt for os, at alle kommer den samme dag, mødes og taler sammen og skaber netværk på tværs af branchen. Hvis messen blev holdt over flere dage, ville folk ikke mødes på samme måde, og det er det, der er hele idéen med Langesømessen, siger Hans Berner.

Han lægger også vægt på, at det skal være en arrangement, hvor gæsterne bliver hele dagen og får alle oplevelserne med. Tidligere erfaringer har også vist, at mange gæster bliver på messen dagen ud for at få det hele med.

Så godt som udsolgt

Der har været stor interesse fra udstillernes side. To uger inden messen er der så godt som udsolgt, og Hans Berner vurderer, at mellem 130 og 140 udstillere er på plads, når messen begynder.

- Hvis der skulle komme et par udstillere, i sidste øjeblik, skal vi nok finde en lille plads til dem, siger Hans Berner.

Forberedelserne går som planlagt, og selvom græsset er tørt, er det i gang med at blive klippet, der hvor standene skal stå.

Kigge med fingre

Udover netværk mellem branchefolk handler messen i høj grad om, at gæsterne kan se præsentationer af alle de nye maskiner, udstillerne har taget med og få inspiration til nye måder at optimere produktionen på, samt hvordan man passer godt på sine træer.

- Mange kommer på messen, fordi de gerne vil kigge med fingrene. De vil gerne ud og føle på maskinerne og opleve det hele i praksis. Og det bliver der rig mulighed for, siger Hans Berner.

Mange aktiviteter

Dagen bliver fyldt med aktiviteter. Vanen tro bliver DM i udkørsel holdt på Langesømessen. Fra klokken 9:30 begynder konkurrencen og forventes at være færdig omkring klokken 14:30 og med præmieoverrækkelse klokken 15:00. Det kommer til at foregår ved Danske Skoventeprenører, der har stand 75 på messen.

PC-Consult er også til stede og vil vise, hvilken midler der er effektive i udkrudtsbekæmpelse, og kan højne kvaliteten på juletræerne.

Danske Juletræer står sammen med Skov & Landskaber på en stand på forpladsen. De står for konkurrencen om at finde det flotteste juletræ. Det går ud på, at enhver besøgende kan medbringe sit flotteste juletræ på maksimalt 2,25 meter og deltage i kampen om de "Gyldne Stjerner" fra Georg Jensens sølvsmedje. Træer over 2,25 meter (målt til halvt topskud) vil blive afkortet. Der kæmpes i to kategorier - en for nordmannsgran og en for øvrige arter, og der bliver uddelt præmier i begge kategorier.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame