Abonnementsartikel

Nu hvor termometeret har ramt frysepunktet, bliver vejene saltet. Men vejsalt kan være en smertefuld oplevelse for familiens firbenede ven. Undgå skader ved at smøre hundens trædepuder med potevoks inden de daglige gåture. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Hundens poter er gjort af bløde trædepuder, som ikke er lavet til at gå på det grove vejsalt, der hver vinter spredes på de danske stier og veje. Det er derfor vigtigt at passe på hundens poter i den salte periode, da hunden ellers kan få alvorlige poteskader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Salten, der spredes på vejene, kan udtørre poterne og lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden. Det bliver dog ofte først opdaget, når hunden virker doven på gåturen, men den har sandsynligvis ømme poter, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Voks forebygger potesår

Den pinefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden de daglige gåture. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får smertefulde sår og sprækker på trædepuderne. Potevoks gør trædepuderne smidige og modstandsdygtige mod efterårsvejrets påvirkninger.

- Det er vigtigt, at potevoksen kommer i brug fra første dag, hvor vejene er fyldt med salt, fordi hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til, forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:

- Begynder man at bruge potevoks, er det dog en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles for salt, siger han.