Abonnementsartikel

Når temperaturen kommer under frysepunktet, stiger varmeregningen helt naturligt - især i ældre ejendomme, hvor isolering ikke altid er tidssvarende. Titusindvis af boliger i danske byer er af ældre udgave, hvor kuldebroer og skimmelsvamp er en uønsket, men en hyppig gæst. Det skriver firmaet Aluflam i en pressemeddelelse.

Selvom der skiftes vinduer, er mange huse og lejligheder plaget af dårligt indeklima, fordi radiatorerne kæmper for at holde trit med behovet i vintermånederne. Det kan aflæses på varmeregningen, der ofte stiger, mens følelsen af konstant og behagelig varme ikke altid følger med op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kuldebroer skaber mørke aftryk på væggene, og i værste fald kan mangelfuld udluftning skabe skimmelsvamp. Der skal således ofte mere eller andet til end nye vinduer for at sikre et godt indeklima for beboerne i ældre ejendomme, siger adm. direktør Peter Birck fra Aluflam A/S.

Nu vil firmaet med en ny, patenteret løsning sætte en stopper for de mange ulemper, der opstår i de ældre boliger om vinteren. Aluflam A/S, der producerer facadeløsninger til døre og vinduer, har udviklet elementer til en løsning, som forbedrer indeklimaet.

- Sammen med en international partner har vores tekniske afdeling udviklet en løsning, der er nem at montere i både gamle og nye boliger, siger Peter Birck.

Hule alurør i gipspanelerne

Produktet hedder Soffio, og ifølge Peter Birck er det allerede blevet vel modtaget på de store nabomarkeder Tyskland og England. I almindelige gipsplader indbygges hule og gasfyldte aluminiumsrør, der er fordelt i pladen. Via en kobling mellem gipspladens bund og boligens vandrør, der trækkes i panelhøjde, bliver varmen transporteret fra gipspanel til gipspanel i væggene. Varmekapaciteten per panel er helt op til 200W, hvilket er nok til at opvarme tre kvadratmeter. Der er således kun behov for seks paneler til at opvarme et rum på 20 kvadratmeter.

- Det er ganske enkelt en revolutionerende løsning inden for opvarmning i hjemmet. Den termiske varme virker på samme måde, som når solens stråler rammer huden. Det betyder, at man hele tiden er omgivet af en behagelig varme. Samtidig gør varmepanelerne det hurtigt muligt at hæve og sænke lufttemperaturen i rummet, siger Peter Birck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktøren hævder, at varmepanelerne kan reducere energiforbruget med op til 24 procent. Så alt efter hvordan boligen eller kontorbygningen renoveres, kan tilbagebetalingstiden altså være meget kort. Hertil kommer gevinsterne ved at slippe for skimmelsvamp og kuldebroer.