Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Povl Fritzner: Mange tilskuere er ingen selvfølge

Af Søren Eibye Svenstrup -

  • 104737_1

Del artiklen:

Roskilde Dyrskue har jubilæumsår med 50 år på dyrskuepladsen. Arrangørerne forventer 80-90.000 gæster. Det er de stolte af, men det er ingen selvfølge.

Selv om Roskilde Dyrskue har rødder helt tilbage til 1882, så kan dyrskuet fejrer jubilæumsår nummer 50 på pladsen på Darupvej.

I anledning af jubilæumet kan Roskilde fremvise et tætpakket program, som spænder fra det eksklusive dancing diggers over mælkeværksted til danmarksmester i grill, og selv om der er mange ting på programmet, så kredser dyrskuets program sig fortsat omkring dansk landbrug.

- Jeg synes, at det er imponerende, at vi kan samle et hold på 25 studerende fra landbohøjskolen, som vil fortælle om koens indvolde, maver og yveret. Det har jeg store forventninger til, og det er et tiltag, som vil vise mange unge, hvordan man får 70 liter mælk om dagen ud af et yver, ligesom man vil få fortalt om, hvordan koens anatomi er. Det er vigtigt, at vi kan gøre de unge klogere, siger Povl Fritzner, formand for Roskilde Dyrskue.

Ingen selvfølge

Roskilde Dyrskue har tradition for mange gæster, og igen i år forventer man, at omkring 80- 90.000 gæster kommer forbi dyrskuet, som åbner første af tre dage den 31. maj.

Men succesen er på ingen måde en sovepude for arrangørerne.

-Vores maskinudstilling er den største i 27 år, og det er kun gået frem. Men vi ved godt, at succes kræver endnu mere arbejde, og det vil vi gøre alt for at leve op til. Men vi bruger også dyrskuerne til at vise dansk landbrug og fødevare produktion frem. Vi har en af de bedste og mest effektive produktioner med et af de laveste antibiotikaforbrug. Det skal vi være endnu bedre til at vise frem og fortælle om. At vi kan samle 80-90.000 mennesker er vi enormt stolte af, men vi ved godt, at det ingen selvfølge er. Det skal vi gøre os fortjent til, og det arbejder vi på hver gang, siger Povl Fritzner.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame