Abonnementsartikel

Grill-sæsonen er over os, og selv om sommeren endnu ikke har vist sig fra sin bedste side, er der fuld skrue på festivalerne. Og måske kan vi inden længe også rykke madlavningen ud i parken eller på stranden.

Skønne bøffer og kyllingefiletter smides på risten, og dejlige grøntsagerne snittes til lækre salater. Men desværre kan de lidt primitive forhold for kokken skabe gode forhold for bakterierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Hver sommer bliver mange hundrede forbrugere syge, fordi de sjusker med hygiejnen ved grillen. Især de unge har ikke helt styr på hygiejnen," meddeler Miljø- og Fødevareministeriet.

Rå kødsaft kan nemlig let blive spredt via grilltangen eller fingrene. Hvis der kommer blot få dråber kødsaft fra råt kød over på for eksempel salat, brød eller færdiggrillet kød, så ender man måske på toilettet med dårlig mave.

Det kan også være svært at få vasket hænder og gjort grilltangen ren, når der er langt ti lbåde vand og håndvask. Og hvis man er rigtig uheldig brænder engangsgrillen måske ud, inden kødet er stegt færdigt.

Miljø- og Fødevareministeriet kommer derfor med disse tre råd:

1. Brug en ren grilltang eller en ren gaffel til færdigstegt kød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2. Vask hænder eller brug håndsprit, hvis du har rørt ved råt kød.

3. Vælg kød som passer til grillens størrelse, og gennemsteg kylling og hakkebøffer.

Eller se rådene på Youtube: