Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nu skal de økologiske køer på græs

Af boa -

  • 99623_1

Del artiklen:

Quickguide fra Landbrugsstyrelsen til økologiske landmand.

Ifølge økologireglerne skal økologisk kvæg være på græs fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene, jordbundens tilstand og dyrenes fysiske kondition tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet mindst seks lyse timer dagligt i denne periode.

Kalve mellem fire og seks måneder skal tilbydes adgang til græs fra 1. maj til 1. september, når vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Du må opstalde småkalve indendørs, hvis de er under fire måneder.

Hvis udearealerne ikke er klar til, at køerne kan lukkes på græs

Hvis landmanden vurderer, at udearealerne ikke er klar til afgræsning, eksempelvis på grund af jordbundens tilstand, har han mulighed for at vente med at lukke dyrene på græs. Det skal dog altid være en konkret vurdering af de lokale forhold, og det er vigtigt, at dyrene kommer ud på græs snarest muligt.

Det skal være tydeligt ved en økologikontrol, hvornår dyrene har fået adgang til græsarealer. Derfor skal man huske at notere udbindingsdatoen i husdyrlogbogen. Hvis dyrene ikke bliver lukket på græs fra 15. april, eller man bliver nødt til at afbryde perioden med adgang til afgræsning, skal man også notere en begrundelse for dette samt eventuelt vedlægge fotodokumentation.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame