Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Håndværkere plages af indbrud i biler

Af boa -

  • 99629_1

Del artiklen:

Flere tusinde gange sidste år blev håndværkere og andre professionelle mødt af et kedeligt syn, når de skulle ind i deres biler for at arbejde, viser politiets tal.

I 2017 registrerede politiet mere end 8000 tyverier fra varebiler i hele landet - en stigning på 35 procent i forhold til året før. Og det er især værktøj, tyvene går målrettet efter, viser skadetal fra Alm. Brand.

- Det er en kedelig tendens, for én ting er, at forsikringen dækker de ting, der er stjålet. Men hvis tyven har brudt bilen op og støvsuget den for værktøj, kan det jo betyde, at virksomheden i en periode ikke kan udføre arbejde for sine kunder, siger erhvervsdirektør i Alm. Brand, Peter Flemmer.

Nye dørlåse hjalp

Entreprenørfirmaet Juul & Nielsen har afdelinger i både Aarhus og København og har varebiler på gaden i begge områder. De har døjet med flere indbrud i bilerne.

- Det er typisk sket om natten, hvor varebilerne har været parkeret på en villavej eller på vores egen parkeringsplads, siger afdelingsleder Peter Hattens.

Virksomheden har nu fået installeret en særlig UFO-dørlås i deres biler, som er vanskelig at bore og dirke op.

Arbejdsroen er vendt tilbage

Siden låsene blev installeret sidste sommer, har Juul & Nielsen haft et enkelt indbrud i en af deres biler. Før havde de 2-3 om måneden.

Det glæder Peter Hattens og hans kolleger, at de nu igen kan få arbejdsro.

- De mange indbrud har betydet, at der er gået tid med at gøre op, hvad der var stjålet. Vi har også brugt tid på at købe nyt værktøj og har måttet undvære varebilerne, mens de har været på værksted for at få udbedret skaderne. Så de nye låse har virkelig gavnet os, siger Peter Hattens.

Den særligt sikre dørlås er da også et godt værn mod indbrud, lyder det fra Alm. Brands erhvervsdirektør. Men der er også andre ting, man selv kan gøre for, at varebilen bliver noget mindre attraktiv for en tyv.

- Det er effektivt at fjerne alt værktøj fra bilen, når det er fyraften. Men det kan jo ikke altid lade sig gøre, og så er tyverisikring vejen frem, siger Peter Flemmer.

Flere sikrer deres varebiler

Hos virksomheden SmartVan, der er specialister i produkter til sikring af varevogne, mærker man en øget interesse for at sikre sig.

- Efterspørgslen er i høj grad båret af irritationen over at skulle undvære varevogn og naturligvis værktøj i en tid, hvor byggebranchen boomer, siger salgs- og marketingkoordinator, Simon Nielsen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame