Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sjældne svampe i Geding-Kasted Mose

Af boa -

  • 99638_1
  • 99638_2

Del artiklen:

En stor naturundersøgelse har nu vist, at der findes et væld af spændende dyr, planter og svampe i Geding-Kasted Mose. Undersøgelsen byder på flere overraskelser.

Der er mindst 890 forskellige dyre-, plante- og svampearter i Geding-Kasted Mose. Teknik og Miljø har undersøgt livet i naturområdet, og resultatet af undersøgelsen ligger nu klar.

- Vi har opdaget et overraskende udbud af svampe - 362 arter. Mindst 30 af dem er ikke tidligere fundet i Danmark, og tre arter er tilsyneladende slet ikke beskrevet tidligere. Flere andre arter er også sjældne i Danmark, fortæller biolog i Teknik og Miljø, Lars Eg Hoppe.

Men mens svampefundene overrasker positivt, skuffer antallet af insektarter, hvor der f.eks. kun er fundet få almindelige sommerfugle.

- Indtil nu har mosen ikke givet de bedste vilkår for insekterne, men vi forventer, at de vandbøfler, vildheste og køer, der græsser i området, vil være med til at skabe mere variation i landskabet, og det vil give insekterne bedre levevilkår, forklarer Lars Eg Hoppe.

Undersøgelsen, som er støttet af 15. Juni Fonden, giver et grundigt indblik i biodiversiteten i området ved rewildingprojektets opstart. Teknik og Miljø forventer, at undersøgelsen kan gentages om en årrække, så man kan dokumentere rewilding-projektets effekt på naturens mangfoldighed.

- Projektet skal skabe en bedre og mere sammenhængende natur. Undersøgelserne vil give os et tydeligt billede af, hvad indsatsen konkret betyder for blandt andet planter, svampe og dyr, Lars Eg Hoppe.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame