sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Kasper og Karina har realiseret drømmen om at plante deres egen skov

00:00
Hastighed: ???x
03:38

Abonnementsartikel

Sidste år blev der plantet 15.425 små træer på marken bag Karina Jørgensen og Kasper Juulsens ejendom uden for Kolding. Jorden har det naturglade par købt og byttet sig til for at kunne plante skov og skabe et helt nyt naturområde.
- Vi ville skabe noget ny natur, som både naturen og vi selv kan få glæde af. Muligheden for skovrejsning er rigtig god, og vi glæder os til at kunne ride og gå på jagt og nyde naturen, fortæller Kasper Juulsen. Inden træerne blev plantet, har Kasper og Karina gravet en 3,5 meter dyb sø, der skal skabe mere liv i det kuperede område, hvor deres skov skal vokse op. Kasper fortæller, at han har plantet pil for at optage kvælstof i søen og skabt stensætninger på bredden, som kan blive til levesteder for smådyr. Der er også andre biodiversitetsarealer og områder med vilde blomster i den nye skov.

Herlighedsværdien er vigtig

Indtil videre står to havestole ved søen og vidner om, at parret følger skovens udvikling fra uge til uge. Men der er planer om shelter og bålplads ved søen, hvor naturen kan nydes de lune sommeraftner.
- Det er herlighedsværdien, der fik os i gang, men at der følger en klimaeffekt og alt det andet med, det er bare fedt at tænke på. Det er allerede vokset meget, og vi glæder os til at følge det, siger Karina Jørgensen.

Kasper og Karina har fået hjælp til at planlægge og gennemføre deres skovrejsningsprojekt af en skovkonsulent, der har været med hele vejen fra ansøgning til godkendelse af projektet hos Klimaskovfonden.

rich-media-1
Klimaskovfonden er sat i verden i 2020 for at sætte fart på skovrejsning i Danmark. Støtten til projekter finansieres af bidrag til klimaindsatsen fra private aktører.

Få støtte til skovrejsning hos Klimaskovfonden

Om kort tid åbner Klimaskovfonden for forårets ansøgningsrunde, hvor lodsejere kan søge støtte til skovrejsningsprojekter på arealer med drikkevandsinteresser.

Win-win for klima, natur og miljø

Fonden lægger vægt på klimaeffekten, men stiller krav om, at de nye skove skal bestå af mange træarter. Skovene skal nemlig både være robuste i fremtidens klima, bidrage til at forbedre biodiversiteten og være spændende at gå på opdagelse i.

- Vi planter skov for at optage CO2, men når vi bruger naturens egne metoder som klimaløsning, så følger der også en masse positive sidegevinster med til glæde for de fremtidige generationer. Det er win-win for klima, natur og miljø, siger Poul Erik Lauridsen, der er direktør i Klimaskovfonden.

Sæt selv prisen for dit projekt

Fonden giver op til 65.000 kroner pr. hektar til ny skov, men man skal som ansøger selv sætte prisen og byde ind med det, man kan gennemføre projektet for. De projekter, der giver mest CO2-reduktion for pengene, bliver prioriteret i en ansøgningsrunde. Fonden anbefaler, at man tager fat i en skovkonsulent eller skoventreprenør, der kan hjælpe med ansøgning og projektbeskrivelse.

Hurtigt fra skrivebord til jord

Klimaskovfonden har allerede 91 skovrejsningsprojekter i gang over hele landet og glæder sig til at støtte flere.

- Vi giver hurtigt svar på ansøgninger og gør alt for at sikre, at der både er fleksibilitet og fart i processen hele vejen fra skrivebord til træerne kommer i jorden, lover fondens direktør.