Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Staten køber unikt naturområde i Nordjylland

Af boa -

  • 104843_1
  • 104843_2

Del artiklen:

Med købet af et stort naturområde ved Lindenborg Ådal får Nordjylland nu et større sammenhængende naturområde med urørt skov og store lysåbne overdrev.

Sjældne arter tilknyttet naturtyper som overdrev, rigkær, enge og egeskov kan nu se frem til mere plads i Nordjylland. Naturstyrelsen har købt et naturområde, der er 168 hektar stort, og som ligger ved Lindenborg Ådal i sammenhæng med det statslige naturområde Skindbjerglund nord for Rold Skov. Dermed er der etableret et større sammenhængende naturområde på 225 hektar, hvor der i kommende år både skal udlægges urørt skov og genoprettes overdrev, der er en af de mest truede naturtyper i Danmark. Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat 21 mio. kroner til opkøbet og den efterfølgende etablering.

- Naturen har brug for mere plads, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi får skabt et større, sammenhængende område, hvor naturen kan få lov at udvikle sig til gavn for sjældne dyr og planter. Med købet bygger vi videre på de store naturværdier i de tilstødende statslige naturområder, hvor regeringen og Dansk Folkeparti allerede har besluttet at udlægge urørt skov, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Sjælden orkidé

Skoven ved Skindbjerglund ligger på kanten af den kuperede ådal, hvor der findes en række enestående naturområder med kalkoverdrev, ferske enge og gamle egeskove. I ådalen findes den sjældne orkidé fruesko, der kun vokser to steder i Danmark. Dele af det nyerhvervede naturområde har i de seneste år været plantet til med juletræer, men skal nu genskabes som overdrev, og der skal gå græssende dyr i hele området på tværs af den urørte skov og de åbne landskaber. Samtidig skal adgangsforholdene til området forbedres, så besøgende kan nyde de storslåede udsigter over ådalen.

Opkøbet sker som del af de naturindsatser for i alt 150 mio. kroner, som regeringen og Dansk Folkeparti besluttede før påske.

Naturstyrelsen vil nu udarbejde en plan for, hvordan området skal forvaltes og udvikles fremover.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame