Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

275 landmænd er bivenlige

Af boa -

  • 105206_1

Del artiklen:

Se det nye Danmarkskort over bivenlige landmænd

Danskerne bekymrer sig for bierne. I en analyse som Norstat har lavet for Landbrug & Fødevarer, svarer fire ud af fem danskere, at de i nogen eller højere grad er bekymrede for den faldende bestand af bier og andre bestøvere.

På spørgsmålet om, hvem der har ansvaret for, at Danmark bevarer en mangfoldig bestand af bier og andre vilde bestøvere i naturen, svarer 46 procent landmændene.

Og netop landmændene er allerede i gang med at forbedre levevilkårene for de vilde bier. Landbrug & Fødevarer har udpeget bierne som et indsatsområde og lancerede sidste år en bi-kampagne, hvor landmændene blev opfordret til at hjælpe bierne på deres ejendom.

275 landmænd har tilmeldt sig kampagnen og der kommer hele tiden nye til. I forbindelse med Naturmødet lancerer Landbrug & Fødevarer et Danmarkskort over de bivenlige landmænd og opfordrer endnu flere til at melde sig ind i kampen for at hjælpe de vilde bier.

- Vi ved, at landmændene meget gerne vil gøre noget for at forbedre levevilkårene for de dyr der lever i landbrugslandet. Ofte ved de bare ikke, hvad der virker bedst. Derfor har vi lavet en række konkrete anbefalinger til landmændene om, hvad de kan gøre for at hjælpe bierne på deres bedrift. Dem har mange landmænd allerede taget i brug på deres gård, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Haveejere er også med

Men det er ikke kun landmændene der kan hjælpe de vilde bier. Også haveejerne kan gøre livet lettere for de små stribede insekter.

Og det vil mange heldigvis gerne. Ifølge analysen som Norstat har lavet for Landbrug & Fødevarer, så er haveejerne villige til at forbedre vilkårene for bier og andre bestøvere ved blandt andet at så flere blomster og lave bihoteller.

Det glæder Lone Andersen.

- Vi kan alle gøre noget for naturen, der hvor vi bor. Derfor håber vi, at mange haveejere vil følge landmændenes eksempel og give lidt plads i haven til de vilde bier, siger hun.

Er man som haveejer i tvivl om, hvad der er godt for de vilde bier, så er der råd at hente på lf.dk/bi. Her kan man også se kortet over de bivenlige landmænd.

På Naturmødet i Hirtshals er Landbrug & Fødevarer lørdag vært for arrangementet "Hjælp en vild bi", hvor både landmænd og haveejere kan få råd til at hjælpe de vilde bier.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame