Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny Makita klipper sig igennem alt

Af Mathias Hansen -

  • 105354_1

Del artiklen:

Den nye hækkeklipperserie er det femte batteridrevne redskab, der går fra 36 til 18 volt hos den japanske producent.

Der er masser af power i den nye ledningsfrie hækkeklipperserie fra Makita. DUH501 og DUH502 kører begge på 18-voltsbatteri og erstatter den tidligere model, der i stedet havde to batterier og 36 volt, og som derfor var for tung.

Men det mest specielle på den nye klipper er uden tvivl det sværd, der sidder på 501-modellen. Hvor 502-modellen har et almindeligt dobbeltslebet skær, har 501-modellen i stedet et skær, der går skråt nedad, ligesom grenene på de juletræer, man tegnede i folkeskolen.

- På denne måde fastholder vi flere grene, så der ikke er nogen, der springer væk, og på den måde skal man ikke save flere gange. Det er simpelthen nemmere at fange grenene, siger Anders Iversen, der er produktchef for skov og have hos Makita.

Intet rygbatteri

Det er kun i yderpunkterne, at skærene rører hinanden, og Makita brander klipperen på at kunne håndtere en grentykkelse på op til 23,5 millimeter på 501-modellen og 21,5 millimeter på 502-modellen.

rich-media-1
DUH501-udgaven har et sværd med skær, der vender skråt nedad. På den måde holder redskabet bedre fast i træet. Foto: Makita/Pressefoto.

- Begge modeller afløser en benzinhækkeklipper, og det er første gang, vi har et produkt af denne slags. Mens 501-modellen har det specielle skær, er der intet revolutionerende over 502-modellen i forhold til tidligere, siger Anders Iversen.

Ved andre modeller kommer strømmen gennem et rygbatteri, men det har ikke været en overvejelse for japanske Makita.

- Generelt er vi modstandere af rygbatteriet. Hvis man påtvinger en seks-syv kilo på ryggen, gør det noget ved komforten. Og man mister også arbejdstid på grund af den ekstra vægt, siger Anders Iversen.

Begge de nye modeller har kulfrie motorer med et slagantal på op til 4.400 i minuttet. Begge har også tre hastigheder og et lydniveau på 81-84 decibel, og så er der sværdlængder fra 50 centimeter og op til 75 centimeter.

Hækkeklipperen er det femte 18-voltprodukt i Makita-serien.Tidligere har de også ført deres kædesav, græstrimmer, løvblæser og elektriske trillebør over på 18 volt.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame