Abonnementsartikel

Nye positive tal for boligsalget viser, at det går fremad i landdistrikterne, skriver Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.

Fra juli 2015 til juli 2016 steg boligsalget med 2,3 procent i forhold til samme periode året før, og det er særligt kommuner uden for de større byområder, der har oplevet fremgang det seneste år, hvor også mæglere og realkreditinstitutter bekræfter stigende priser og øget handel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det glæder erhvervs- og vækstministeren, der det seneste år har arbejdet på at gennemføre en lang række initiativer i regeringens vækstplan "Vækst og udvikling i hele Danmark."

- De nyeste tal for både beskæftigelse og boligsalg viser, at de danske landdistrikter er på rette kurs. Det er vand på regeringens mølle, fordi vi med planen Vækst- og Udvikling i hele Danmark har arbejdet stenhårdt på at få initiativer ud at virke i landdistrikterne. Og vi har leveret. En stor del af initiativerne fra udspillet er allerede gennemført - de virker nu ude i vores landdistrikter. En lang række andre initiativer er klar til folketingets behandling i den kommende folketingssamling, så vi kan fortsætte den gode udvikling, siger Troels Lund Poulsen.

Fremgang i befolkningstallet

Blandt de store politiske aftaler er planlovsaftalen og landbrugs- og fødevareaftalen, som vil løfte væksten med op mod 2,5 milliarder kroner. Derudover har regeringen sat gang i udflytning af 4.000 statslige arbejdspladser og indgået aftaler om eksempelvis billigere færgebilletter, bedre bredbåndsdækning og en række andre emner i løbet af det seneste år.

Ud over de positive tal på boligmarkedet har 85 ud af 98 kommuner oplevet fremgang i befolkningstallet, og endelig har 85 ud af 98 kommuner oplevet en stigning i beskæftigelsen fra juli 2015 til juli 2016 i forhold til samme periode året før. I andet kvartal i 2016 kunne samtlige landsdele - for kun anden gang siden finanskrisen - konstatere, at have fået flere borgere i job.

- Med statslige udflytninger, landbrugspakke, planlovsaftale og i alt mere end 120 initiativer har landdistrikterne fået et markant løft. Men regeringen kan ikke gøre det alene. Der er behov for det aktive medspil fra både borgere og virksomheder, som jeg heldigvis oplever meget stærkt, når jeg er rundt i landet. Jeg er overbevist om, at de initiativer regeringen er kommet med - og det lokale engagement - fremadrettet kommer til at betyde ny vækst og mere udvikling i landdistrikterne, så vi får alle kommuner med i udviklingen, og det fortsat vil være attraktivt at bo og leve over alt i Danmark, siger Troels Lund Poulsen.