Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Jagttegn med garanti - næsten

Af Bo Andersen -

  • 97521_1.jpg
  • 97521_2.jpg
  • 97521_3.jpg

Del artiklen:

Jagttegn.net har succes med fleksible og moderne metoder ved jagtprøver.

Jagt har altid været populært, men hvor det tidligere typisk har været folk fra landet, der har nydt naturen og spændingen ved jagtoplevelsen, så har bymenneskerne i de senere år også fundet vej til den populære fritidsinteresse. Ifølge de seneste officielle tal fra 2015 er der 176.943 personer i Danmark, der har løst jagttegn, og det tal har været stigende i mange år.

Dette gælder også efter jagtprøven blev lavet om i 2014, så man ud over den almindelige jagtprøve også skal bestå en haglskydeprøve, inden man kan begive sig ud i naturen med våben. Denne udvikling kan man i høj grad bekræfte hos en af Danmarks førende udbyder af landsdækkende kurser til jagttegn, Jagttegn.net.

- Tidligere var det i høj grad folk fra landet, der tog jagttegn, men de seneste 10 år er der kommet rigtig mange bymennesker til, siger Klaus Hartmann fra jagttegn.dk.

Danmarks største skydeskole

- Jagtttegn.net har Danmarks største skydeskole med professionelle kurser fordelt i hele Danmark. Vi har fire instruktører, der er uddannet i England hos APSI (The Association of Professional Shooting Instructors), som kan lære dig at skyde, så du kan bestå haglprøven, siger Klaus Hartmann og fortsætter.

- Fordi vi har så mange kurser over hele landet, så er vi i stand til at være meget fleksible. Hvis du for eksempel er et andet sted i landet, end der hvor du bor, så kan du ringe og få oplyst, hvor det nærmeste kursus er, siger Klaus Hartmann, som understreget, at fleksibiliteten er vigtig for firmaet, netop fordi en stor del af kunderne kommer fra industrien.

Bedste beståelsesprocent

Efter den nye jagtprøve blev indført i 2014 har der dannet sig en ny gruppe jægere, de såkaldte ?Længselsjægere?. Der er tale om jægere, som ganske vist har bestået jagtprøven, men som ikke kan gå på jagt, fordi de ikke har bestået den nødvendige haglskydeprøve. Det er en duelighedsprøve, hvor jægeren som minimum skal ramme seks ud af 18 lerduer fordelt på tre poster.

Men denne udfordring har man tacklet hos jagttegn.dk.

- Vi har Danmarks absolut bedste beståelsesprocent. Det skyldes, at vi har udviklet et system med E-leaning-programmer med vildtet, som er en af de vanskelige dele af pensum til jagttegn. Hertil kommer, at alle vore instruktører er autoriserede jagttegnsundervisere med stor erfaring i at undervise nye jægere, siger Klaus Hartmann, som understreger, at fleksibiliteten er vigtig for firmaet, netop fordi en stor del af kunderne kommer fra industrien..

Jagttegn.net har siden 2010 undervist mere end 4.000 kursister og beståelsesprocenten til jagttegnsprøverne er over 95.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame