Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

LED-pærer lyser nu som de gamle glødepærer

Af boa -

Del artiklen:

I dag er LED-lysene af samme kvalitet som lys fra de traditionelle glødelamper og halogen, siger Steven Bradley fra Biltema.

Da de første LED-lys ramte landet var et af mange tilbagevendende kritikpunkter, at lyset var for hvidt og for skarpt. Slet ikke som de gode, gamle glødepærer. Men de tider er forbi. Nu er de både varme i gløden og sparer penge.

- LED-lys behøver ikke nødvendigvis at lyse skarpt. I dag er LED-lysene af samme kvalitet som lys fra de traditionelle glødelamper og halogen. Man skal bare vælge pærer med den korrekte farvekvalitet, siger Steven Bradley fra Biltema..

- Farvetemperatur på op til 3000K (Kelvin) giver et varmt, let gulligt lys, der passer godt sammen med stuen. Pærer fra 3200 K til 4500 K giver et hvidere lys, der passer ind i køkkenet, badeværelset og i garagen

Sparer 90 procent

LED-lys reducerer strømforbruget med op til 90 procent sammenlignet med glødelamper og cirka 80 procent sammenlignet med halogen. Og selv om LED-lys er dyrere end almindelige pærer, skal de ikke udskiftes så ofte. For en standard LED-pære kan faktisk lyse i 15.000 - 30.000 timer - hvor en halogenpære kun kan lyse i cirka 2.000 timer.

En anden udvikling inden for LED-lys er, at de i modsætning til tidligere, nu kan dæmpes. Man skal bare gå efter symbolerne på emballagen.

- Endelig er der selve lysstyrken, som på LED-pærer ikke måles i watt, men i lumen. 15 watt svarer til 140 lumen, 25 watt til 250 lumen, 40 watt til 470 lumen og 60 watt til 800 lumen, siger Steven Bradley.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame