Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

STIGA Danmark fejrer 40-års jubilæum

9. mar. 2020 | Indrykket af STIGA A/S

Den 6. marts 2020 er det 40 år siden, at STIGA Danmark blev etableret i Rødovre.

Del artiklen:

Den 6. marts 2020 er det præcis 40 år siden, at STIGA Danmark blev etableret i Rødovre, men STIGAs historie strækker sig en del længere tilbage i tiden end det, og virksomheden har gennem årene solgt alt fra kælke og bordtennisborde til havemaskiner. Da STIGA blev etableret i Sverige tilbage i 1934 var udgangspunktet derfor også et helt andet end de havemaskiner og -redskaber, som STIGA kendes for den dag i dag.


En spændende forhistorie

Den 6. marts 1934 etablerede Stig Hjelmquist den virksomhed, som sidenhen blev til STIGA, i Tranås, Sverige. Blandt de første produkter, som den nyetablerede virksomhed importerede, var bakkelit-produkter, der især var tiltænkt den voksende Camping-branche. I sortimentet kunne man på daværende tidspunkt blandt andet finde en kaffekop med underkop til den nette pris af 90 svenske øre. 

Allerede fire år senere introducerede virksomheden de første artikler i produktgruppen, der ville gøre STIGA verdensberømt - bordtennis. De første bordtennis-produkter blev importeret fra England, men efter ca. 6 år gik STIGA over til at producere sine egne borde og bat. 


Først i starten af 1950’erne solgte STIGA sin første græsklipper, og virksomheden blev med denne, den første til at sælge motoriserede græsklippere i Sverige. Dette blev udgangspunktet for STIGAs mest succesrige produktlinje - havemaskiner.

I 1974 blev virksomheden den første i Sverige til at lancere en frontmonteret rider med knækstyring. Dette skete med introduktionen af Park 2000, der var STIGAs første egenudviklede frontmonterede rider. Ridere med STIGAs unikke knækstyring er sidenhen blevet et af de største forretningsområder for virksomheden.


Efter 46 år i Sverige blev STIGA A/S etableret i Rødovre den 6. marts 1980, og STIGA fik dermed en selvstændig salgsorganisation i Danmark.


Fra bordtennis til havemaskiner

Selvom bordtennisbordene var med til at gøre STIGA verdenskendt, så valgte man i år 1984 at sælge bordtennis-divisionen fra til det nye firma Swedish Tabel Tennis. Dermed var det muligt udelukkende at fokusere på produktionen af havemaskiner, som også var i hastig fremgang.

Samme år blev STIGAs unikke klippesystem, Multiclip, patenteret. Multiclip er et klippesystem, hvor græsafklippet bliver klippet til småstykker, som fordeles på plænen som naturlig gødning. Klippesystemet Multiclip er i dag meget eftertragtet og tilbydes derfor på langt de fleste af STIGAs maskiner til plæneklipning.


Fremtiden er batteridrevet

I nyere tid har man i STIGA primært fokuseret på at udvikle nye, fremtidsorienterede, batteridrevne løsninger. Dette har blandt andet betydet, at man i 2018 kunne præsentere verdens første Li-Ion-batteridrevne rider, e-Park 220. Rideren drives af et 90 Ah Li-Ion batteri, hvilket sikrer et lavt vibrationsniveau, ingen emissioner og minimal vedligeholdelse.

Det seneste skud på stammen er den nye 500-serie, der kom på markedet i 2019, og som består af både plæneklippere og håndholdte redskaber. På plæneklipperne i serien arbejder to batterier synkroniseret, afbalancerer automatisk energiforbruget og giver dermed mere kraft og længere arbejdstid. De samme batterier kan bruges enkeltvis til de håndholdte redskaber. Det betyder, at redskaberne forbliver lette i vægt og samtidig er sikret den nødvendige kraft.


Batteridrevne maskiner og redskaber er dog på ingen måde nogen ny ting i STIGA. Virksomheden har en lang tradition for at arbejde med forbrugerdrevet innovation og kunne derfor allerede i år 1995 introducere sin første egenproducerede, batteridrevne plæneklipper, Silent 42 Battery.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter